Psystar vraagt om donaties

26 reacties

Psystar, het bedrijfje uit Florida dat op last van de rechter niet langer pc’s met Mac OS X erop mag verkopen, is eveneens gestopt met de verkoop van Rebel EFI.

De Rebel EFI software stelt consumenten in staat zelf het OS van Apple op een pc te installeren. Volgens een verklaring op de website is de verkoop opgeschort om het oordeel van de rechter af te wachten of de software legaal is of niet.

Nieuw in het assortiment zijn T-shirts. Onder het motto ‘You should be able to run software you purchase on hardware you choose’ zet het bedrijfje de strijd voort om consumenten de vrijheid te geven Apple’s OS op elk gewenst systeem te installeren.

Dit is echter niet de enige reden: er moet ook geld in het laatje komen om de torenhoge proceskosten terug te verdienen. Psystar hoopt op sympathie van consumenten, die via de website geld kunnen doneren.

Reacties

26 reacties
 • Profielfoto
  Koetjesreep

  Ik heb net even 2 ton gedoneerd.

 • Profielfoto
  RenderingRebel

  hahaha wat een pauperbedrijf:P

 • Profielfoto
  MacHanker.

  Ik ga echt geen sympathie tonen voor dit bedrijf. Ze wisten waar ze aan begonnen, verloren, jammer. NEXT.

 • Profielfoto
  nl-x

  Ik heb wel sympathie voor ze. (Veel ook nog.)
  Maar geld niet:P

 • Profielfoto
  RoyHochstenbach

  Dan maar eens $0,01 doneren. houd ze voorlopig wel in leven :p

 • Profielfoto
  TRML

  Ik wil XBox software op mijn Mac installeren en gebruiken, waar kan ik dan terecht om mijn recht te behalen, te zot voor woorden. dit trieste bedrijf weet niet waar het om draait. ???

 • Profielfoto
  spacefreek

  Ze moeten wel heel hard zuigen wil ik ze geld gaan geven

 • Profielfoto
  apple_fan

  ??? waar is de helft dat ze nu computers met linux gaan verkopen?

 • Profielfoto
  Lexis

  Beetje empathie, niet meer dan dat.

 • Profielfoto
  Marius1976

  @TRML

  Triest of niet, het is en blijft in het belang van ons consumenten dat juist wel dit soort bedrijven er zijn. Ik snap al die anti mensen hier niet. Apple is alleen maar uit op het behalen van (torenhoge) winsten. Het is werkelijk niet nodig om Apple te verdedigen.

  Je kan als consument je voordeel behalen met bedrijven als Psystar, maar kennelijk is dat tot velen nog niet doorgedrongen, gezien het boe-geroep richting Psystar.

  Groet
  M.

 • Profielfoto
  RhB-Mikey

  dit soort zaken hadden ze 20 jaar geleden moeten doen.
  Ik vind dat apple zelf moet weten wat ze er mee doen. het is hun product

 • Profielfoto
  deenel1987

  Ben momenteel tot vervelens toe voor de vierde keer in drie jaar tijd de pc van mijn ouders aan ht formatteren.
  En nu komt het driverprobleem er nog aan :angry: :angry:
  Lang leve mijn MBP!!
  Stilaan begrijp ik waarom apple deze keuze gemaakt heeft en daar heeft een mens wat voor over ook.

 • Profielfoto
  BartVM

  @deenel1987
  der zijn genoeg pc’s die goed blijven draaien zonder ze te formatteren, hangt er vooral vanaf wat voor rommel je er allemaal opzet.

  ergens vind ik het serieus jammer, want een bedrijf als psystar is wel nodig om apple is goed wakker te schudden.

 • Profielfoto
  Marius1976

  @deenel1987

  Dat heeft niets te maken met het feit dat het een PC is, maar aan windows.

  Als je OS X op een PC installeert, en het draait, dan draait het net zo goed als op een Mac.

  Als jij je MacBookPro zou gaan gebruiken om Windows op te draaien, dan loop je vroeg of laat tegen dezelfde problemen aan als windows op een PC.

  Dus wat is je punt?

 • Profielfoto
  MB12

  Ik haat die psystar serieus :angry:.

 • Profielfoto
  Marius1976

  @Ken Frieser

  Misschien kan je hier wat mee:

  http://alturl.com/kyk4

 • Profielfoto
  Silfer

  @ Ken Frieser.

  Ja laat ik vooral een bedrijf gaan haten dat goed doet voor de mens,
  Want ik wil heel graag heelveel geld neerleggen voor iets dat ook goedkoper kan.

  Ik heb hier nu een half jaar een PC draaien met Snow-Leopard. (gekocht dus niks illigaals) en hij werkt als een tierelier + ik heb er maar 1600 voor betaald.
  Waar als je dezelfde hardware in een de vorm van een mac-pro moest kopen, toch ruim 4000 euro kwijt bent.

  Het enige wat ik niet heb is een mooie aluminium case en een cinema dislay.
  Maar daarvoor heb ik een hele goede LG die een cinema display outperformed!

  Het enige wat wel weer ”genaaid” is van PsyStar is dat ze software als Rebel-Efi hebben gejat van de community… die dat gratis heeft gemaakt voor iedereen.

  *Alles wat ik hier heb gedaan is niet illigaal, want ik heb Snow-Leopard gewoon gekocht en bovendien hier ook een apple toetsenbord liggen*

  ,Silfer

 • Profielfoto
  Marius1976

  @Silfer

  Zelfde hier. Al werk ik nog met Tiger. Bevalt me ook meer dan prima. Ik ben er meer tevreden over dan mijn echte macs, die hier ook staan.

 • Profielfoto
  Silfer

  @Marius.

  Dat bedoel ik..
  Kijk ik snap dat je bijvoorbeeld een iMac of een Macbook koopt. Omdat dit gewoon hele mooie design/gebruiksgemak dingen zijn..

  Maar ik begrijp het niet als mensen zeggen dat een PC minder is als een Mac,

  Elke OS en hardware hebben zijn voor en zijn nadelen…Je hebt nu als het ware the best of both worlds:D

 • Profielfoto
  broodplank

  Wel zeiken dat microsoft IE moet weghalen uit Windows maar apple mag wel als enige OS verkopen en niet gebruiken op andere PC’s ;).

  Fair enough right..

 • Profielfoto
  imacpro

  Ik had vroeger ook zo’n t-shirt van me vader gekregen toen hij naar zo’n oorlogsgebied was, met op de rug: ‘and all i got was this lousy t-shirt’

 • Profielfoto
  Lauwrence

  Apple geeft duidelijk aan in haar EULA/SLA aan dat Mac OS X enkel gebruikt mag worden op Apple hardware. Daar stem je mee in met het openmaken van de DVD. Kies je ervoor niet te willen betalen voor Apple hardware betekent dat dus automatisch geen OS X (strikt juridisch gesproken).

  Psystar verkoos deze bepaling uit te dagen en heeft bij deze aan het kortste eind getrokken. Ik geloof dan ook echt niet dat Apple dit als concurrentie zal opvatten, maar bij een vervolg wederom de huis-advocaat uit de kast zal halen (voor zover de beste man niet al het stof al uit zn sloffen loopt met Nokia’s gepeupel;-) ).

 • Profielfoto
  Marius1976

  @lauwrence

  Het punt van discussie blijft -voor gewone consumenten- dat zij die gebruikersvoorwaarden pas kunnen lezen nadat ze het produkt hebben gekocht en uit de verpakking hebben gehaald.

  Te laat dus. Dus als apple het echt zo graag bij zichzelf wil houden, zal apple bij verkoop van het produkt aan de buitenkant duidelijk moeten maken dat het alleen op een Apple kan en mag draaien.

  Verder is Apple zijn gebruikersovereenkomst niet hetzelfde als “De Wet” … nu heeft Apple in dit geval gelijk gekregen m.b.t. psystar, maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat Apple bepaalt wat de consument wel en niet mag.

  Zou me wat zijn, als ik een auto koop… en afreken… en de deur van de wagen opentrek, en dan ligt er een briefje op de stoel: je mag deze auto alleen gebruiken op wegen die aangelegd zijn door … dan denk je ook: fok it.

 • Profielfoto
  Lauwrence

  @Marius

  Ik pak net even mn SL DVD erbij ; hoewel er niet expliciet op de verpakking staat vermeldt dat het product enkel gebruikt mag worden (KAN worden is trouwens WEL vermeld bij de systeemeisen op diezelfde verpakking) op Apple hardware wordt wel netjes verwezen naar de Apple site. Ok, ik ben het met je eens dat dit misschien niet helemaal duidelijk/eenduidig is, maar de tekst is er (zij het niet direct).

  Ik zeg verder ook niet dat Apple boven de wet staat ; dat zou inderdaad wat wezen:-) In het grijze verleden heb ik een iMac v/e nieuw LCD laten voorzien onder garantie, 1.5jr oud, dus ik heb ook geen problemen ondervonden hiermee ; Apple heeft zich netjes aan de lokale wetten gehouden.

  Maar ik zie niet in wat de discussie gebruik OS X op alternatieve hardware met wetten te maken heeft. Het is een gebruiksbepaling van Apple en dat zal echt wel onderzocht zijn op haalbaarheid wereldwijd. Maar goed, ik ben een technicus, geen jurist:-)

  Ik ben er overigens van overtuigd dat het probleem van PC’s niet zozeer Windows is, maar de 1001 hardware combinaties die mogelijk zijn tesamen met brak geschreven drivers. Apple omzeilt die hele problematiek door te stellen dat haar OS alleen mag draaien op haar hardware (ergo: door en door getestte combinaties), een goede zet, want in de tijd van de homecomputers werkte dat ook.

  Mja, dat betekent wel dat Apple haar prijzen kan bepalen en met de opkomst van Hackintosh projecten kan ik me zo voorstellen dat dat sommigen in het verkeerde keelgat schiet.

  @broodplank: die discussie heb ik ook nooit helemaal begrepen. De consument kan tenslotte kiezen voor een andere browser. M$ is wat dat betreft wel erg vaak op de korrel genomen (en dat terwijl Apple ook standaard Safari meelevert). Ik zou dan eerder gaan schieten op de (schijnbare) onmogelijkheid Outlook/Messenger/etc.. compleet te verwijderen.

 • Profielfoto
  LHJ

  jongens het is heel duidelijk, zoals het ook bij andere grote wereldwijde concerns is. Apple elimineert gewoon elke concurrentie die op hun pad komt (zover mogelijk). Kijk naar Psystar – kijk naar het gezeik met toelatingen in de appstore .. kijk naar alles. Waarom ze telkes weer gelijk krijgen in een juridische zaak? Ze hebben gewoon een veel dikkere l*l dan elk ander beginnend softwarebedrijfje. Dit is gewoon een ongeschreven wet en dat zal ook altijd zo blijven.

  Je kunt het ze echter niet kwalijk nemen, wat zou jij doen als je Steve Jobs? Je geeft toch niet je beste paard uit je stal weg omdat 1 of andere hobbyist een trucje heeft uitgevonden op een pc…

  Vind het overigens ook zwaar klote hoor… ben verliefd op OSX maar de interne hardware die apple leverd is gewoon SUPER ZWAAR BENEDE ELKE MAATSTAAF. ik bedoel komop … we hebben 2 jaar na de introductie van QuadCore (of wat was het?) zitten wachten op de ‘normale’ gebruikers iMac met deze zelfde optie ??? WHAT THE HECK!! Tis allemaal leuk en aardig maar op een gegeven moment moet een computer ook wat kracht uit z’n kast kunnen trekken en dat gaat bij Apple alleen als je er 3000,- voor neerknalt. Dus wat dat betreft hoop ik dat deze bedrijfjes op blijven duiken..

  PS: sorry voor de caps en het gescheld, word altijd emotioneel als ik over applebeleid nadenk :p

 • Profielfoto
  63743 Master

  Whahahaha XD