Statenweg
Statenweg Nieuws 29 december 2009
Leestijd: 1 minuut

Psystar vraagt om donaties

Psystar, het bedrijfje uit Florida dat op last van de rechter niet langer pc’s met Mac OS X erop mag verkopen, is eveneens gestopt met de verkoop van Rebel EFI.

De Rebel EFI software stelt consumenten in staat zelf het OS van Apple op een pc te installeren. Volgens een verklaring op de website is de verkoop opgeschort om het oordeel van de rechter af te wachten of de software legaal is of niet.

Nieuw in het assortiment zijn T-shirts. Onder het motto ‘You should be able to run software you purchase on hardware you choose’ zet het bedrijfje de strijd voort om consumenten de vrijheid te geven Apple’s OS op elk gewenst systeem te installeren.

Dit is echter niet de enige reden: er moet ook geld in het laatje komen om de torenhoge proceskosten terug te verdienen. Psystar hoopt op sympathie van consumenten, die via de website geld kunnen doneren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.