Statenweg
Statenweg Nieuws 11 december 2009

Patentaanvragen: barbapapa dock en verzegelde hardware

Vandaag weer een tweetal opvallende patentaanvragen die ons een kijkje geven in de mogelijke toekomstplannen van Apple.

“Huub huub Barbatruc”
Het eerste patent toont een dock vervaardigd van een materiaal dat zich aanpast aan de vorm van het apparaatje dat je erin steekt. Hierdoor kan elke generatie iPod of iPhone, die verschillende afmetingen hebben, opgeladen worden zonder gebruik van verloopstukjes. De afdruk blijft in het materiaal achter en kan weer ‘gereset’ worden als je een ander apparaat wilt opladen.

Verzegelde hardware
Aanspraak proberen te maken op garantie nadat je zelf een product de vernieling in hebt gewerkt wordt steeds lastiger. Apple brengt al geruime tijd stickertjes aan in onder meer de iPhone en de Macbook die van kleur veranderen nadat er vloeistof in gelopen is. De tweede patentaanvraag verraadt plannen voor een strip die aan de binnenkant van de behuizing vastzit. Na het openen scheurt deze en zodoende kan Apple nagaan of je geprobeerd hebt het apparaat zelf te repareren.

Reageer op artikel:
Patentaanvragen: barbapapa dock en verzegelde hardware
Sluiten