Patentaanvragen: barbapapa dock en verzegelde hardware

20 reacties

Vandaag weer een tweetal opvallende patentaanvragen die ons een kijkje geven in de mogelijke toekomstplannen van Apple.

“Huub huub Barbatruc”
Het eerste patent toont een dock vervaardigd van een materiaal dat zich aanpast aan de vorm van het apparaatje dat je erin steekt. Hierdoor kan elke generatie iPod of iPhone, die verschillende afmetingen hebben, opgeladen worden zonder gebruik van verloopstukjes. De afdruk blijft in het materiaal achter en kan weer ‘gereset’ worden als je een ander apparaat wilt opladen.

Verzegelde hardware
Aanspraak proberen te maken op garantie nadat je zelf een product de vernieling in hebt gewerkt wordt steeds lastiger. Apple brengt al geruime tijd stickertjes aan in onder meer de iPhone en de Macbook die van kleur veranderen nadat er vloeistof in gelopen is. De tweede patentaanvraag verraadt plannen voor een strip die aan de binnenkant van de behuizing vastzit. Na het openen scheurt deze en zodoende kan Apple nagaan of je geprobeerd hebt het apparaat zelf te repareren.

Reacties

20 reacties
 • Profielfoto
  iPrincess

  Ik snap nog steeds niet waarom mensen een dock hebben. Ja, het staat leuk, maar je kan je iPod toch ook gewoon naast je neer leggen? Dan doet ie het ook hoor ???

 • Profielfoto
  Renzsz

  Als ze zelf willen kijken of de strip gescheurd is zal de strip dan ook scheuren? Lijkt een beetje op het controleren of het lampje in de koelkast wel uit gaat als de deur dicht is!

  :P

 • Profielfoto
  tjetta

  @Renzsz: zal misschien een klein elektronisch circuit inzitten dat niet meer functioneert als het verbroken is, zodat ze aan de hand daarvan kunnen uitlezen of de strip gebroken is zonder het ding zelf open te maken. Ofzo:)

 • Profielfoto
  Mich

  @renzsz
  ik heb dat al geprobeerd maar da lukt dus niet. het licht blijft altijd branden.:p

 • Profielfoto
  andrevdvries

  @ iPrincess Niet als je je iphone-achterkant een beetje krasvrij wil houden.

 • Profielfoto
  rdesign

  Er zullen echt geen krassen opkomen als je je iPhone gewoon op je bureau legt, hoor.;)

 • Profielfoto
  nl-x

  “Warranty void if seal broken” Hoe de F*** kan je hier nu patent op aanvragen?!

 • Profielfoto
  nl-x

  Apple is naar mijn mening overigens meer bezig met manieren vinden om service te weigeren, dan (verplichte) service te leveren. Er zijn nog te veel bekende mankementen die onopgelost blijven.

 • Profielfoto
  Afroman

  Een dock vind ik handig en overzichtelijk. Je propt je iPod/iPhone in je dock en hij laadt op of hij sync. Makkelijker kan niet. Geen gebitch met kabels en zo.

 • Profielfoto
  7836

  En dan te bedenken dat de voorwaarde dat je niet zelf een apparaat zou mogen open maken weinig juridische basis heeft. Consumenten laten zich door dit soort voorwaarden het bos in sturen maar je consumentenrechten worden er niet door ingeperkt.

  Als het scherm van mijn notebook stuk is terwijl ik zelf eerder de vaste schijf opgewaardeerd heb zonder enige schade te veroorzaken dan hebben die twee niets met elkaar te maken. Ondanks het feit dat het apparaat open geweest is heb ik nog steeds consumentenrechten die uitstijgen boven datgene wat Apple eenzijdig in haar garantievoorwaarden stelt.

  Apple zal moeten aantonen dat het gebrek ontstaan is door onoordeelkundig openen van het apparaat en er eerder niet was. En dat zullen ze niet kunnen denk ik.
  Daar helpt een sticker aan de binnenkant ook niet mee.

 • Profielfoto
  Dagaloni

  :angry: Boeh strip!!

  Ze moeten verbeteren!

 • Profielfoto
  BigAL

  Ondertussen weten we toch wel dat Apple gewoon lousy dienstverlening ten aanzien van garantie e.d. biedt. En dat ze gebruik maken van het feit dat een eenling amper een deuk in pakje boter kan slaan.

 • Profielfoto
  63743 Master

  Ik vind het 1e idee wel iets hebben :D

 • Profielfoto
  macstremist

  Bedoelen ze met het eerste idee een dock van kneedklei?

 • Profielfoto
  Japsuh

  Op dat zegel dat verbreekt kun je toch patent meer aanvragen? Sony gebruikt dat al jaren voor de PlayStation.

 • Profielfoto
  midas

  @andrevdvries
  Kras vrij, pfffffff. tis een telefoon hoor. Zoals de eerste dagen heel voorzichtig zijn met je nieuwe schoenen…….

 • Profielfoto
  midas

  en waarom slaan we deze over?
  iPod accelerometer controls

 • Profielfoto
  MacbookTo

  Als je problemen met Apple hebt, kun je vrijwel nergens verhaal halen omdat ze nergens bij aangesloten zijn!!!. Heb dat al een keer bij de hand gehad en de Consumentenbond kan niets voor je doen. Het is alleen haalbaar als je bijv. een rechtsbijstandsverzekering hebt afgesloten. Het is het verhaal van de grote en kleine vissen.

 • Profielfoto
  Gijs Raggers

  Slim patent van dat plakband aan de binnenkant van de hardware. Hoeven ze nooit nergens meer garantie op te geven:
  “Mevrouwtje, we maken even de mac open om te zien of de strip is gecheurt. Open, krak. Ja hoor gescheurt! Geen garantie mevrouwtje, u heeft blijkbaar lopen klooien. Next!”

 • Profielfoto
  Koerdish

  maar wat als je Ipod en Iphone wilt sync en opladen te gelijke tijd??? nou daar denken waarschijnelijk heel makkelijk dan moet je maar 2 kopen of meer…. nog meer kosten bij:p :p