Siebren Verhoef
Siebren Verhoef OMT Specials 8 december 2009

Padbalk weergeven in de Finder

Wanneer je op een bepaalde locatie in de Finder bent, kan het zijn dat je al snel de weg kwijt raakt. Hierdoor weet je niet meer wat de precieze locatie is van de map die je op dat moment hebt open staan. Om snel de locatie te bekijken van je huidige map kun je met de rechtermuisknop klikken op de titel van deze map aan de bovenkant van het Finder venster. (Dit werkt ook met documenten in veel andere programma’s, bijvoorbeeld in Pages).

Er is echter een snellere manier om altijd je huidige locatie in de Finder te zien. Dankzij deze OMT 101 kun je ook heel makkelijk bepaalde bestanden verplaatsen naar een bovenliggende map.

Hoe
Open een Finder venster, en kies in de menubalk voor Weergave > Toon padbalk. Vanaf nu krijg je onderaan elk Finder venster de locatie te zien. Om een bestand te verplaatsen naar een bovenliggende map sleep je simpelweg het betreffende bestand naar deze map op de padbalk.

Een Finder venster met onderaan de padbalk

Heb jij nog een OMT 101? Stuur ‘m naar [email protected]!

Reageer op artikel:
Padbalk weergeven in de Finder
Sluiten