Online winkel China verkoopt vijf iPhones in twee weken

9 reacties

De iPhone mag dan wereldwijd erg populair zijn, in China wil het nog niet zo vlotten met de verkoop van het toestel. Zo verkocht de grootste online winkel van China, Taobao.com, slechts vijf iPhones in de eerste twee weken dat het toestel via de website te koop was. Via deze website kun je bieden op verschillende producten, en de site wordt dan ook gezien als de Chinese variant van Ebay.

De verkochte iPhones bestonden uit twee 8GB 3G-versies van het toestel, en drie 16GB-versies van de iPhone 3GS. Ondanks deze tegenvallende cijfers wil provider Unicom het van de positieve kant blijven bekijken. Volgens hen zal de iPhone in de toekomst goed zijn voor 10% van alle 3G toestellen in het land. Anders dan bij ons, is 3G in China pas beschikbaar sinds afgelopen zomer.

In het openingsweekend van de iPhone in China werden ongeveer 5000 toestellen verkocht. Ter vergelijking: in buurland Zuid-Korea werd de iPhone al 65000 gereserveerd, nog voor het toestel te koop was. Redenen waarom de iPhone niet verkoopt in China zouden onder andere kunnen zijn dat wi-fi op de Chinese versie van het toestel ontbreekt. Ook is het toestel duurder dan in alle buurlanden van China, en doordat weinig Chinezen binnen de doelgroep een credit-card bezitten zijn er weinig potentiële App Store bezoekers in het land.

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  Hostyle

  Vergeet ook niet dat China overspoeld is met iPhone rip-offs en illegale import;)

 • Profielfoto
  BigAL

  Het kan natuurlijk ook gewoon zijn dat de Chinezen slimmer zijn dan de rest van de wereld en inzien dat een dergelijke prijs niet rechtvaardig is. Tja, dat krijg je nu eenmaal na al die jaren socialisme.

 • Profielfoto
  R1039

  Tabao is een soort eBay zoals vermeld, ik kijk daar weleens maar dan zie ik er aardig wat staan en ik neem aan dat die ook verkocht worden? Maar die hebben dan vaak wel WiFi en zullen dus wel import zijn.

 • Profielfoto
  Rnowed

  Zwarte markt niet meegerekend.

 • Profielfoto
  Japsuh

  @MVos: ??

  Dit gaat om één online winkel. Dat was een ‘gewone’ winkel.

 • Profielfoto
  Soulshaker

  Sinds wanneer is Zuid Korea een buurland van China?
  Daar zit nog Noord Korea tussen he
  Toch wel ne fail zenne:p

 • Profielfoto
  voor een apple en een ei

  ’t is wel veel he!

 • Profielfoto
  Yip

  @soulshaker: dan kan Zuid-korea nog welk een buurland zijn. er ligt alleen een zee tussen…
  geen fail dus.

 • Profielfoto
  Soulshaker

  Dan heeft Groot Britannie ons als buurlanden
  En ook nog Duitsland, Denemarken , en Noorwegen erbij
  Er is minstens 250Km zee tussen China en zuid Korea
  Hoewel inderdaad de internationale wateren van de landen aan elkaar grenzen (net nagekeken) , beschouw ik die opmerking toch meer als mierenneuken hoor ???
  Er is maar 1 echt buurland van Zuid Korea , en dat is Noord Korea , punt