Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 8 december 2009

OMT cadeautips: AirMail en iMovie boek

Sinterklaas mag dan achter de rug zijn. Met de kerstdagen in aantocht is voor veel OMT’ers de zoektocht naar het ideale cadeau voor hun dierbaren nog niet ten einde. In deze korte serie artikelen helpt OMT je mee tijdens het zoeken, door alvast wat producten op een rijtje te zetten die wij zelf graag onder de kerstboom zouden zien liggen.

In ieder bericht komen steeds twee verschillende producten aan bod, want we hebben immers niet allemaal dezelfde smaak. Zoals je van One More Thing gewend bent hebben alle cadeautips iets technologisch, maar geen zorgen… De Philips LivingColors LED-lamp zul je niet voorbij zien komen. Dat is zooo 2008.

‘iMovie ’09’ door Coen Remmelts
Heb jij een ambitieuze vader die eindelijk eens al die nooit-gemonteerde vakantiefilmpjes van het afgelopen decennium te lijf wil gaan? Staat je tante te popelen om een kerstfilm met haar boekenclub te maken of denk je zelf al langer: ‘ik zou eens iets met video moeten gaan doen’? Laat OMT’er Coen Remmelts je dan aan de hand nemen met zijn boek iMovie ’09.

Na het lezen van het 127 pagina’s tellende boekje kent iMovie ’09 geen geheimen meer voor je. Coen beschrijft de basics in begrijpelijke taal maar geeft ook aan hoe je jouw film nét dat beetje extra geeft. Alle facetten van het monteren komen langs. Van knippen en plakken tot special effects, picture in picture en green screens. Heb je na het lezen van z’n boek tóch nog vragen, dan geeft Coen op blz. 114 nog een goede tip! Een aanrader voor elke video-enthousiasteling en voor € 14,95 een koopje! Het boek iMovie ’09 is te koop bij je eigen Apple Premium reseller of online bij Bruna of Bol.

Airmail
De onthulling van de MacBook Air, door Steve Jobs met veel gevoel voor show uit een manila-enveloppe getrokken, mag gerust een klassieker genoemd worden in de keynote-geschiedenis. Niet lang daarna verschenen de eerste Air sleeves die met hun ontwerp refereerde aan deze historische gebeurtenis. Toch kan er maar één de mooiste zijn: Airmail.

De sleeves van AirMail lijken op afstand daadwerkelijk van papier gemaakt te zijn, maar blijken een combinatie van vinyl en zacht fleece. Ze zijn met de hand gemaakt en worden voor iedere koper gepersonaliseerd met een zogenaamd postetiket. Voor het geval dat het knoop-en-touwtje-sluitsysteem het begeeft levert de maker er zelfs een reserve-setje bij. Een prachtig kado voor de MacBook Air bezitter. Bestellen kan online voor $ 34,- + $ 6,- verzendkosten.

eerdere OMT cadeautips:

Reageer op artikel:
OMT cadeautips: AirMail en iMovie boek
Sluiten