Anoniem
Anoniem Nieuws 22 december 2009
Leestijd: 1 minuut

Microsoft Office voor Mac in januari uit de verkoop?

Op Engadget valt te lezen dat Microsoft Office en Microsoft Word voor Mac na 11 januari 2010 van de schappen gehaald moeten worden. Dit is het gevolg van een gerechtelijke uitspraak, volgend op een aanklacht van i4i. Dit bedrijf beweerde dat Microsoft in de DOCX en XLSX bestandsstructuur gebruik maakt van gepatenteerde XML technieken van i4i. Het gaat niet om het gebruik van XML op zich, maar om de specifieke algoritmes die i4i heeft ontwikkeld.

In mei van dit jaar werd i4i in het gelijk gesteld, maar Microsoft tekende direct hoger beroep aan. Inmiddels is dat ook achter de rug en werd Microsoft gesommeerd de paketten Office en Word voor Mac uit de verkoop te halen. Dit alles met ingang van 11 januari 2010.

In de praktijk zal het er op neer gaan komen dat Microsoft diep in de rijk gevulde buidel moet tasten om de gebruikte technologie in licentie te mogen gebruiken. Paketten die al in omloop zijn vallen buiten de gerechtelijke uitspraak, het gaat hier alleen om nieuwe verkopen.

Microsoft zegt met spoed oudere paketten uit het stof te halen om klanten toch van dienst te kunnen zijn. De nieuwe versie van Office, de 2010 serie, zou volgens Microsoft geen gebruik maken van de door i4i gepatenteerde XML technologie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.