Statenweg
Statenweg Nieuws 4 december 2009

Magic Mouse slurpt batterij draadloos toetsenbord leeg

Volgens klachten op het support forum van Apple zou de Magic Mouse schuldig zijn aan een hoger energieverbruik van het draadloze toetsenbord, wat de gebruiksduur van de batterijen aanzienlijk verkort. Gingen de batterijen van het toetsenbord voorheen nog enkele maanden mee, bij gebruik van de Magic Mouse is de duur in sommige gevallen beperkt tot enkele weken of minder.

Hoe kan het zijn dat de muis het energieverbruik van het keyboard beïnvloedt? Omdat Apple nog geen oplossing heeft voor het probleem, is de oorzaak nog niet duidelijk. Mogelijk verhindert de muis dat het keyboard automatisch in slaap valt wanneer er geen gebruik van wordt gemaakt, een functie om energie te besparen. Een tijdelijke oplossing zou dan zijn om de batterijen te verwijderen bij afwezigheid.

Het probleem doet zich voor bij de ‘oude’ draadloze toetsenborden. Het nieuwe draadloze toetsenbord heeft anders dan zijn voorganger een intelligenter power management systeem, waardoor bovendien niet drie, maar slechts twee batterijen nodig zijn.

Reageer op artikel:
Magic Mouse slurpt batterij draadloos toetsenbord leeg
Sluiten