Statenweg
Statenweg Nieuws 29 december 2009
Leestijd: 1 minuut

Magic Mouse heeft betoverende werking op verkoopcijfers

Apple heeft een verleden als het op muizen aankomt. De één te rond en daardoor niet ergonomisch, de ander met een balletje dat niet wil draaien. De in oktober geïntroduceerde Magic Mouse, die beschikt over multi-touch technologie, wordt echter zeer goed ontvangen.

Volgens marktonderzoek van de NPD Group heeft Apple in november met de verkoop van muizen een marktaandeel behaald van meer dan 10%. Een verdubbeling. Nooit eerder werden zoveel muizen verkocht vanuit Cupertino.

Het gaat om de losse verkoop. De muizen die standaard worden geleverd bij de iMac zijn niet meegerekend. Naar verwachting zal de verkoop al na een korte tijd weer afzwakken. Een patroon dat vaker te zien is bij producten van Apple, aldus Stephen Baker van de NPD Group.

Logitech en Microsoft blijven de grootste verkopers van muizen. Anders dan de Magic Mouse zijn deze geschikt voor zowel Windows als Mac. Apple’s multi-touch muis is te gebruiken onder Windows, maar met beperkingen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.