‘Mac Pro krijgt 6-core Intel i9 processoren’

18 reacties

De volgende Mac Pro zou volgens de laatste geruchten worden voorzien van twee Intel Xeon Core i9 “Gulftown” processoren. Op dit moment zitten de nieuwe Core i5 en Core i7 iMacs erg dicht bij de huidige Mac Pro in de buurt wat betreft de snelheid van de apparaten. Wanneer de Mac Pro wordt voorzien van twee Intel Xeon Core i9 “Gulftown” processoren, zal dit ten einde zijn.

Vroege testen met de nieuwe processor hebben namelijk al uitgewezen dat deze zo’n 50% sneller is dan een quad-core Xeon processor op dezelfde snelheid. Bovendien gebruikt de nieuwe i9 “Gulftown” processor 50% minder energie wanneer de computer niet wordt gebruikt, een tweede punt waar Apple veel waarde aan hecht.

Wanneer de nieuwe Mac Pro op de markt zal verschijnen is uiteraard nog niet duidelijk. In de meeste geruchten wordt gesproken over een lancering aan het begin van 2010. Extreem lang zal het in ieder geval niet meer duren, omdat de iMac en de Mac Pro op dit moment erg dicht bij elkaar liggen, en de Mac Pro al sinds maart 2009 geen update meer heeft gehad.

Reacties

18 reacties
 • Profielfoto
  Maverick9898

  Ze mogen de Mac Pro wat mij betreft ook ’s gaan redesignen. Hij is verder niet lelijk of iets maar het heeft min of meer hetzelfde uiterlijk als de PowerMac G5. Bij een Mac Pro gaat het natuurlijk met name om performance maar toch;).

 • Profielfoto
  Mac Erger Je Niet

  Design is prima, vind ik…. maar ongetwijfeld zal Apple wel iets veranderen.
  In ieder geval zal dit waarschijnlijk de opvolger van m’n G5 worden :p

 • Profielfoto
  brandrob

  Ik vind zelf dat er ook maar een goedkopere Mac Pro moet komen, een dual-core ofzo. Voor mensen die wél de uitbreidingsmogelijkheden nodig hebben, maar de performance weer niet zo belangrijk voor is.

 • Profielfoto
  Mac Erger Je Niet
 • Profielfoto
  sanderd777

  Al sinds maart 2009?? Das niet zo lang toch?

 • Profielfoto
  oldsmelly

  In Intell land is dat een eeuwigheid hoor

  Ik hoop hoop hoop hoop dat er een 1GB videokaart in kan die weer een up2date is met de huidige kaarten EN dat deze kaart ook in mijn macpro van 2008 past :D

  Voor de rest bevalt mijn huidige mac pro mij uitstekend, ik doe heel veel photoshop bewerkingen en software ontwikkeling waarbij ik soms 3 versie van windows open heb staan in parallels en zelfs dan komt de cpu nog niet aan de 50% …

  Maar weer sneller is altijd mooi :)

 • Profielfoto
  Demon Hunter

  Is er niet een goedkope G5 geweest, rond de 1800 euro? Volgens mij is die toen uit het assortiment gegaan omdat ie voor geen meter verkocht…

 • Profielfoto
  bare_nature

  Hmm. Mijn mac gebruikt 100% minder energie wanneer hij niet wordt gebruikt. Flauw. Ik weet het.

 • Profielfoto
  Anoniem

  @ Brandrob:
  Zoek maar eens op “xMac”. Je bent niet de eerste die het zegt en zeker niet de laatste.

 • Profielfoto
  iErnst

  @Sullivan

  Ziet er uit als een ordinaire pc kast, doe maar niet!

 • Profielfoto
  Bart Dekker

  Ik zie ook erg naar de nieuwe versie uit. Ik hoop wel dat ze er in plaats van de midrange ati radeon 5870 een highend 5890 inzetten. De grafische kracht is toch altijd een beetje de bottleneck geweest van de Mac Pro.

 • Profielfoto
  bedhead

  Ik kijk er in ieder geval naar uit. Vind de Mac Pro’s heerlijk werken, een droom. Nu goed, aan het uiterlijk moet van mij niets veranderen. Heb G5’s en Mac Pro’s staan en vind ze beiden nog knap zijn ook. AUB geen zwart op die mooie kast, zo zijn er al genoeg.

 • Profielfoto
  strigoi

  Laat ze er nou ook eens voor de verandering een ‘pro’ videokaart inzetten. Die low-mid range kaartjes die er standaard inzitten slaan ook nergens op voor dit kaliber machines..

 • Profielfoto
  bedhead

  Strigoi, daarvoor bestaan toch de externe videokaarten zoals daar zijn de BlackMagic en dergelijke. Het zou de prijs van het toestel enkel nog meer de hoogte injagen.

 • Profielfoto
  strigoi

  Wat ik wil zeggen is dat Apple genoeg op zo’n machine verdient. In een Pro machine hoort gewoon een redelijke mid-high end videokaart, zoals de optionele Ati 4780, standaard in te zitten. Ze leveren toch ook niet de Core i5&i7 iMac met een 9400M of de Ati 4670? Het is een Mac PRO, je hebt de meest sneller CPU’s die op dat moment leverbaar zijn en dan wordt het standaard geleverd met een zwakke grafische kaart..? Het staat totaal niet in verhouding.

 • Profielfoto
  Sunneh

  I can almost smell it.. Wacht nu al paar maanden op de vernieuwde versie. Beetje jammer dat OMT 4 dagen later komt dan macrumors..

 • Profielfoto
  ctxppc

  En nu de iMac!

 • Profielfoto
  bedhead

  Strigoi, ik versta jouw punt en je hebt wel gelijk hoor. Voor die prijs mag er eigenlijk wel al een deftig kaartje in zitten.