“Mac” en “PC” vallen samen in de prijzen [u]

10 reacties

Adweek Media heeft Apple’s “Get a Mac”-spotjes, met in de hoofdrollen Justin Long als de relaxte “Mac”, en John Hodgman als de altijd onrustige “PC”, uitgeroepen tot Campaign of the Decade. Volgens Adweek Media vormden de “Get a Mac”-spotjes de beste campagne van de afgelopen tien jaar. Bij de lezers van Adweek Media kwamen de “Get a Mac”-spotjes op de derde plek terecht.

De “Get a Mac”-spotjes zijn sinds 2006 op de Amerikaanse televisie te zien, en zijn gemaakt door TBWAMedia Arts Lab. In totaal zijn er nu al meer dan 60 verschillende reclamespotjes gemaakt met “Mac” en “PC” in de hoofdrollen. De spotjes zorgen ervoor dat ook mensen die minder verstand hebben van computers, een (uitvergroot) beeld krijgen van de verschillen tussen een Mac en een Windows PC.

De “Get a Mac”-campagne is niet de enige campagne van Apple die bij Adweek Media in de prijzen viel. De billboardcampagne met hierop verschillende silhouetten van mensen met een witte iPod viel ook in de prijzen. Deze campagne werd namelijk uitgeroepen tot Out of Home Ad of the Decade, waarbij het gaat om advertenties die buitenshuis, op bijvoorbeeld billboards en en bussen te zien zijn. Het wachten is nu op een “Get a Mac”-spotje waarbij “Mac” en “PC” beide kunnen vertellen dat ze een prijs hebben gewonnen…

Update
In totaal won Apple in maar liefst zes categorieƫn. Zo werd Apple onder andere ook nog uitgeroepen tot Brand of the Decade, en was de iPod Product of the Decade.

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  MarvinE

  “Het wachten is nu op een “Get a Mac”-spotje waarbij “Mac” en “PC” beide kunnen vertellen dat ze een prijs hebben gewonnen…”
  *gniffel*:)

 • Profielfoto
  Dagaloni

  Haha ja dat lijkt me een leuke..:P

 • Profielfoto
  maxim22

  Mss komt er een Mac vs PC game ? ? ?

 • Profielfoto
  computer space

  Arme Amerikanen…. Als dat de leukste commercial van 10 jaar is….

 • Profielfoto
  Mac Erger Je Niet

  @ computer space: het woord ‘leukste’ is niet gevallen…

 • Profielfoto
  MB12

  Apple is gewoon het beste in alles:D

 • Profielfoto
  applejeroen

  iPod vs Zune?

 • Profielfoto
  Lau24

  @ Ken Frieser,

  Dat ben ik helemaal met je eens, ze zijn vooral de beste in een arrogante bedrijfsmentaliteit uitstralen, en zoals laatst in een artikel op OMT al werd vermeldt: het aan de laars lappen van consumentenrechten mbt garanties en reparaties aan Apple apparatuur;)

 • Profielfoto
  Kobes

  En kan iemand uitleggen waarom nou net de variant waarvan hier ook een plaatje te zien is, niet meer op de Apple site staat?

 • Profielfoto
  63743 Master

  soms vind ik die ‘ads’ best wel grappig, maar soms vindik er ook niet aan :D