Statenweg
Statenweg Nieuws 19 december 2009
Leestijd: 1 minuut

Lala blijft aanwezig in zoekresultaten Google

Google kan gebruik blijven maken van de online muziekdienst Lala in haar zoekresultaten. Dat blijkt uit uitspraken van Google’s director of product management R.J. Pittman.

Apple kocht muzieksite Lala op 4 december. Mogelijk is Apple van plan om iTunes uit te breiden met een dienst waarbij muziek centraal beheerd wordt en op elk apparaat met internetverbinding te beluisteren is.

Lala verschijnt momenteel in de zoekresultaten van Google’s music search engine, dat een startpunt moet worden voor mensen die op zoek zijn naar bepaalde muziek. Hiervoor sloot Google eind oktober een overeenkomst met Lala.

Pittman verwoordt het zo: “We have enjoyed a good relationship with Apple for many years, and that continues to be the case. We are agreeing to continue to leave the service as it is.”

Er is sprake van een toenemende concurrentie tussen Apple en Google met Google’s mobiele platform Android en de browser Chrome. Naar verluidt had Google eveneens interesse in Lala, maar wilde Apple voorkomen dat de zoekgigant dominant wordt op het gebied van muziek.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.