Kloonbouwer Psystar en Apple bereiken overeenkomst

11 reacties

Apple en kloonbouwer Psystar hebben maandag naar verluidt een overeenkomst bereikt dat grotendeels een einde moet maken aan de juridische strijd tussen de twee bedrijven. De overeenkomst zou de verkoop van pc’s met Apple’s Mac OS X erop geïnstalleerd aan banden leggen.

Psystar heeft daarnaast ingestemd om een nog onbekende schadevergoeding te betalen als gevolg van copyrightschendingen (Apple werd hierop in het gelijk gesteld), maar pas op het moment dat alle beroepen zijn afgehandeld. In ruil daarvoor zou Apple veel van de aanklachten laten vallen. Uit eerdere documenten bleek echter dat de bezittingen van Psystar veel minder waard zijn dan een eventuele schadevergoeding.

Psystar wil dat Rebel EFI, een hulpmiddel dat het bedrijf sinds oktober verkoopt om Mac OS X op een Intel-pc te installeren, buiten schot blijft. Hierdoor zou de kloonbouwer door kunnen gaan met de verkoop van Mac-klonen, maar moeten kopers zelf het OS van Apple installeren. Zij dragen dan ook zelf de verantwoordelijkheid.

Vorige week pleitte Apple ervoor dat een eventuele uitspraak of overeenkomst betrekking moet hebben op alle versies van Mac OS X. Psystar meent dat de huidige aanklachten alleen betrekking hebben op Mac OS X 10.5 Leopard en werkt nu alleen nog maar met Snow Leopard (10.6).

Reacties

11 reacties
 • Profielfoto
  Delars

  Eindelijk zien ze in niet te gaan winnen van Apple

 • Profielfoto
  ctxppc

  2 fouten in voorlaatste alinea: “mac-kloons”.
  Tip: Lees het artikel vòòr het verzenden.;)

  Ik begrijp niet wat voor voordeel Psystar uit deze overeenkomst haalt… ???

 • Profielfoto
  Yggdrasil

  Hulde! Komt er nu eindelijk een eind aan dat kat-en-muis spel..:D

 • Profielfoto
  Clemenza

  Geen idee wat ik hiervan moet vinden

 • Profielfoto
  roger767

  dus Rebel EFI is wel legaal?

 • Profielfoto
  Pivni Pes

  @roger767 op dinsdag 1 december 2009 19:25
  dus Rebel EFI is wel legaal?

  Lijkt er wel op als je het zo leest.
  Ik maakt er uit op dat als je zo’n ding koopt, dat je zelf
  het wel mag installeren.

 • Profielfoto
  Pokerface

  Dat Rebel EFI zet dan toch eigenlijk aan tot illegaal software gebruik? Dat gaat Apple toch nooit toestaan? Dat Psystar heeft wel lef, dat ze eisen stellen aan het grote Apple.

 • Profielfoto
  63743 Master

  Fijnom te horen!:D

 • Profielfoto
  WhiteElephant

  Wat een hoop gedoe om een bedrijf dat nog 768 PC’s heeft verkocht. Gaat dus echt nergens over. Blij dat het nu is afgelopen.

 • Profielfoto
  Koerdish

  Apple heeft een hele grote ego zeg! eisen van andere bedrijven dat ze apple software niet mogen gebruiken, terwijl apple zelf dat doet met Microsoft software ??? ??? maak je hardware goedkoper zodat het iedereen kan kopen….. dan kan ik ook eindelijk een goede mac kopen:p :p

 • Profielfoto

  @koerdish: Dat is onzin, Apple gebruikt geen microsoft software, apple’s klanten kunnen dit tegen betaling doen