Siebren Verhoef
Siebren Verhoef Geruchten 14 december 2009

Is Apple in gesprek met VoIP-dienst iCall?

Deze maand nam Apple streamingsite Lala over. En hoewel het nog niet duidelijk is wat Apple precies met deze website wil gaan doen, schijnt het bedrijf alweer een nieuwe dienst op het oog te hebben die ze graag over willen nemen. Apple zou namelijk klaar zijn voor de overname van VoIP-dienst iCall.

iCall is een dienst voor het voeren van VoIP-gesprekken, die onder andere te gebruiken is via de iPhone, Windows en via een webdienst. Volgende maand zullen daar ook Mac- en Linuxversies van de dienst bijkomen. Apple zou op dit moment met iCall in gesprek zijn, en de waarde van de deal wordt geschat op zo’n $50 tot $60 miljoen. De CEO van iCall, Arlo Gilbert, wil de geruchten over een deal met Apple niet bevestigen, maar ook niet ontkennen.

Hoewel de aankoop van streamingsite Lala er nog op zou kunnen duiden dat Apple de mogelijkheden van de iTunes Music Store wil uitbreiden, is het in het geval van iCall totaal niet duidelijk welke kant Apple op wil met het bedrijf. Kunnen we in de toekomst gratis van iPhone naar iPhone bellen, of is het Apple vooral te doen om de naam ‘iCall’ van het bedrijf, die misschien voor sommige consumenten wat verwarrend is…?

Reageer op artikel:
Is Apple in gesprek met VoIP-dienst iCall?
Sluiten