Siebren Verhoef
Siebren Verhoef Nieuws 23 december 2009
Leestijd: 1 minuut

iPhone populairste toestel VS – of toch niet?

Volgens onderzoek door Nielsen is de iPhone het populairste toestel in Amerika. Het onderzoek is gehouden van januari tot oktober 2009. Met een aandeel van 4% wordt de ‘Apple 3G iPhone’, zoals Nielsen het toestel omschrijft, het meest gebruikt. Daarna volgt de RIM Blackberry 8300 serie met een aandeel van 3,7%.

Op de derde plaats staat de Motorola RAZR V3 serie met in totaal 2,3%. Op de eerste drie plaatsen van de lijst met daarin de populairste toestellen staan dus geen losse toestellen, maar bepaalde ‘series’ van toestellen. Zo zal met de aanduiding ‘Apple 3G iPhone’ de iPhone 3G en de iPhone 3GS worden bedoeld, terwijl dit toch echt twee verschillende toestellen zijn, hoewel deze misschien wat op elkaar lijken.

In het onderzoek komen ook losse toestellen voor, die niet tot een bepaalde serie behoren, bijvoorbeeld de LG Voyager. De vraag is dus of dit onderzoek wel een reëel beeld geeft van de meestgebruikte toestellen in de VS. Zou je bijvoorbeeld het aandeel van alle Blackberry of LG toestellen in deze top 10 bij elkaar optellen, dan zouden deze boven de ‘Apple 3G iPhone’ zijn geëindigd.

Het onderzoek ging daarnaast nog over de meestbezochte websites via mobiele toestellen, wellicht een iets betrouwbaardere onderzoeksvraag. Hierin eindigde Google op de eerste plaats, gevolgd door Yahoo Mail, Gmail, The Weather Channel en Facebook. YouTube was de populairste mobiele videowebsite.

<img src=”https://forum.onemorething.nl/album_pic.php?pic_id=25405<img src=”
De resultaten van het onderzoek.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.