iPhone populairder dan Windows Mobile in de VS

8 reacties

Volgens onderzoeksbureau comScore heeft de iPhone in de VS nu meer gebruikers dan Windows Mobile. Hierdoor is de iPhone de op één na populairste smartphone in de VS. Het populairste zijn nog altijd de Blackberry-modellen van RIM.

Er zijn op dit moment bijna 9 miljoen gebruikers in Amerika die de iPhone als hun primaire mobiele telefoon gebruiken. Dit zijn er 2 miljoen meer dan gebruikers van toestellen met Windows Mobile, wat er momenteel 7,1 miljoen zijn. In juli van dit jaar hadden de iPhone en Windows Mobile nog allebei 6,6 miljoen gebruikers. Naar schatting maken 15 miljoen Amerikanen gebruik van een Blackberry.

De meeste Amerikanen gebruiken nog altijd geen smartphone. Het aantal mensen in de VS dat een smartphone gebruikt wordt namelijk geschat op 36 miljoen, terwijl 196 miljoen Amerikanen een traditionele mobiele telefoon gebruiken. Van de Amerikanen die van plan zijn om in de komende 90 dagen een smartphone aan te schaffen, denken de meeste consumenten dat ze zullen kiezen voor de iPhone (20%) of een Android-toestel (17%).

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  Anoniem

  Volgens mij zijn ze daar bang dat hun toestel een mini-BSOD geeft ;) .

 • Profielfoto
  MB12

  Ik dacht dat de iPhone al heel lang populairder en meer verkocht was dan Windows Mobile?
  http://en.wikipedia.org/wiki/Mobile_operating_system#Operating_systems
  Bij global smartphone sales Q2 2009 staat toch echt de iPhone hoger dan Windows Mobile.
  Oud nieuws dus.

 • Profielfoto
  thommthomm

  @Ken
  Dat is het aantal verkopen, niet het aantal smartphones wat in gebruik is.

 • Profielfoto
  larstl

  Dat is meer dan die 100 man die in China een iphone hebben gekocht:p

 • Profielfoto
  Maverick9898

  Het artikel is een beetje onduidelijk. Zijn er nou meer iPhone gebruikers in de VS dan in Windows mobile gebruikers op de hele wereld? Dat lijkt een beetje uit de eerste zin.

 • Profielfoto
  KR1275

  Blijft het maar doorgaan met dit soort berichten? Graag weer gewoon productinformatienieuws. Welke serieuze gebruiker is er nou geiïnteresseerd in dit soort berichten. Waar blijft de tijd van macosx.nl!

 • Profielfoto
  BigAL

  inderdaad… niet dat vroeger alles beter was, maar macosx.nl… dat waren nog eens tijden.

 • Profielfoto
  NTG

  ik weet dat het onpopulair klink op een site voor Apple-fanaten, maar toch: gogo Android!