Statenweg
Statenweg Nieuws 19 december 2009
Leestijd: 1 minuut

iPhone groeit vooral buiten VS

Waar worden de iPhone en iPod touch het meest gebruikt ter wereld? AdMob, groot in advertenties binnen iPhone apps, kan ons daar antwoord op geven. Aan de hand van het aantal gebruikers dat ten minste 1 keer een advertentie bekeek, maakt het bedrijf een overzicht per land.

Op de lijst van snelst groeiende markten voor de iPhone neemt Nederland de zevende plaats in. Het aantal gebruikers steeg vanaf begin dit jaar met 200%. Andere Europese landen als Italië, Duitsland en Frankrijk doen het nog beter, alsmede China en Japan. In dit laatste land is sprake van een stijging van 350%.

Dan de spreiding van de iPhone en iPod touch over de wereld. In november kwam 50% van de bezoekers uit de VS. De helft bevindt zich dus in de rest van de wereld, tegen 39% in januari 2009. In november kwam slechts 1% van alle iPhone en iPod touch-gebruikers uit Nederland. Ondanks de flinke groei, blijven we dus klein ten opzichte van de rest van de wereld.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.