iPhone groeit vooral buiten VS

14 reacties

Waar worden de iPhone en iPod touch het meest gebruikt ter wereld? AdMob, groot in advertenties binnen iPhone apps, kan ons daar antwoord op geven. Aan de hand van het aantal gebruikers dat ten minste 1 keer een advertentie bekeek, maakt het bedrijf een overzicht per land.

Op de lijst van snelst groeiende markten voor de iPhone neemt Nederland de zevende plaats in. Het aantal gebruikers steeg vanaf begin dit jaar met 200%. Andere Europese landen als Italië, Duitsland en Frankrijk doen het nog beter, alsmede China en Japan. In dit laatste land is sprake van een stijging van 350%.

Dan de spreiding van de iPhone en iPod touch over de wereld. In november kwam 50% van de bezoekers uit de VS. De helft bevindt zich dus in de rest van de wereld, tegen 39% in januari 2009. In november kwam slechts 1% van alle iPhone en iPod touch-gebruikers uit Nederland. Ondanks de flinke groei, blijven we dus klein ten opzichte van de rest van de wereld.

Reacties

14 reacties
 • Profielfoto
  BigAL

  Inhoud alsublieft… geen marketingpraat.

 • Profielfoto
  Neptunus

  Ik vind 1 % nog best veel eerlijk gezegd, als de VS al 50 % heeft.

 • Profielfoto
  KR1275

  En weer zo’n nutteloos flauwekul bericht. Is er echt niets beters te vermelden? Graag nu weer berichten over de producten an sich. En niet de zoveelste flutonzin over marktaandelen etc. Het levert de lezer niets op, Het begint nu echt te irriteren. En ik ben vast niet de enige die dit soort berichten nu de neus uitkomt.

 • Profielfoto
  JBStudio

  En ik ben vast niet de enige, die dit WEL interessant vindt.

 • Profielfoto
  marinusvw

  @Richard Kruizinga @BigAL

  Ik word behoorlijk zuur van dit soort reacties de laatste tijd. Geef me eens een reden waarom je het hier moet posten? Stuur het naar de redactie. Ik ben niet geïnteresseerd in jullie MENING of dit bericht hier thuishoort of niet!
  Er zijn genoeg mensen die dit WEL interessant vinden. De wereld draait niet alleen om JOU!

 • Profielfoto
  KR1275

  Gelukkig niet.

 • Profielfoto
  Sanderman1992

  Kleine vraag, hier staat dat Nederland op de 6e plek eindigt. Maar op Macrumors staan we op de 7e plek. Wat klopt nou?

 • Profielfoto
  Yggdrasil

  Hoopje geiteneukers, als het nieuws je niet interesseert, laat het dan links liggen. Er zijn vast een hoop mensen die dergelijke berichten juist wél interessant vinden, waaronder mezelf. Bespaar ons van dat negatieve gewauwel..

 • Profielfoto
  RASH

  Puntje van kritiek. In het PDF rapport van AdMob staat dit te lezen: “There is no standard industry definition of a smartphone. AdMob’s defintion is based on Wikipedia: “A smartphone is a phone that runs complete operating system software providing a standardized interface and platform for application developers” (http://en.wikipedia.org/wiki/Smartphone). AdMob classifies a phone as a smartphone when it has an identifiable operating system and we continually update our list as new phones enter the market. Despite running the iPhone OS, the iPod touch is not a phone, and thus not considered a smartphone based on this definition.”

  De suggestie die door *** in bovenstaand artikel wordt gedaan dat AdMob het voorkomen van de iPod touch heeft gemeten komt dus niet overeen met wat AdMob zelf aangeeft in hun rapportage.

 • Profielfoto
  Uxmal

  Ja en wat zegt dat nieuws ons dan? Is dat fijn of zo? Zegt het iets over NL? En nu een recensie over de meest populaire liedjes in NL. Broodje Bakpao en later dit jaar ‘Ik ben verliefd (Sha-la-lie)’ van vader Abraham. Ik schaam me soms om NL-er te zijn. Maar dat we 7-e staan op lijst van meest groeiende landen met de iphone gebruikers maakt het een beetje goed.

 • Profielfoto
  BigAL

  There are lies, big lies and then there is statistics (of marketing zo u wilt)… en dat is precies de reden waarom een dergelijke post, zonder kritische noot op een belangrijk forum als deze niet thuishoort.

 • Profielfoto
  RASH

  @Uxmal Ik weet dat klagen een mensenrecht is, maar laat het dan tenminste ter zake zijn. Had je het bij je eerste zin gehouden, dan had je oprecht geklonken. Wellicht had je kunnen schrijven: “Ik snap niet waarom dit zo belangrijk is dat het op de voorpagina moet staan.” Dat is wellicht wat je wilde meedelen.

  Ik zou je abonnementsgeld op “One More Thing” terugvragen. Wat zeg je, het kost niks, behalve tijd? Ach, dan zou ik gewoon geen tijd besteden aan artikelen als dit. Dan hoef je ook geen tijd te verspillen om een reactie in te vullen. Let op de ironie in deze alinea.

 • Profielfoto
  Kobes

  Ik vraag me wel af of dit nu iets zegt over het aantal iPhones, iPod touches (of hoe Admob het dan ook definieert), of dat het meer zegt over het aantal apparaten waarop in de afgelopen tijd voor het eerst een applicatie is geinstalleerd en opgestart.

  Misschien zijn er wel heeeeeel veel Nederlanders met een iPhone zonder admob content, of is iedereen afgelopen week tot de ontdekking gekomen dat het met admob leuk is en daarom de statistieken omhoog schieten.
  En hoe zit het met het aantal applicaties waarin admob wordt toegepast? Is dat wellicht toegenomen?

  Er staan bij mij nog wat vragen omtrent dit artikel…

  Verder wel leuk dat OMT het plaatst, is er weer wat om over te discussieren.

 • Profielfoto
  63743 Master

  Zoals hierboven !