PfBee
PfBee Nieuws 12 december 2009

‘iPhone gebruikers lijden aan Stockholmsyndroom’

Dat analisten regelmatig met vreemde uitspraken of onrealistische voorspellingen komen mag geen verrassing worden genoemd. Over het algemeen bestaan deze uit dubieuze of voor de hand liggende voorspellingen over toekomstige Apple producten. Tientallen miljoenen gebruikers van een bepaald product wegzetten als lijdende aan het zogenaamde Stockholmsyndroom, zoals Strand Consult doet zien we echter niet iedere dag. Het Stockholmsyndroom is een psychologisch verschijnsel waarbij een slachtoffer sympathie opbouwt voor degene waardoor hij of zij wordt misbruikt.

De analisten komen tot deze conclusie vanwege de vele zowel huidige als verholpen tekortkomingen van het iPhone platform en het feit dat vele gebruikers het toch gebruiken en verdedigen. Er werd vaak voorspeld dat de iPhone geen lang leven beschoren zou zijn vanwege het ontbreken van enkele features die andere smartphones wel hadden. Bij Strand hebben ze een lange lijst gemaakt met bezwaren zoals het initieel ontbreken van MMS, geen multitasking en het gesloten karakter van de AppStore.

Uit het feit dat consumenten toch iPhone’s blijven kopen en het platform vaak met hart en ziel verdedigen trekken zij de conclusie dat die gebruikers dus wel aan het Stockholmsyndroom moeten lijden. Hieruit concluderen zij vervolgens dat concurrerende fabrikanten wel ongelooflijk jaloers moeten zijn op de bende van Steve Jobs. De vraag is nu of ook de iPhone-gebruikers zelf van mening zijn dat zij therapie nodig hebben vanwege hun smartphone keuze.

Reageer op artikel:
‘iPhone gebruikers lijden aan Stockholmsyndroom’
Sluiten