PfBee
PfBee Nieuws 15 december 2009

iPhone gebruikers brengen AT&T op de knieën

Dat de iPhone in de Verenigde Staten wordt beperkt doordat hij enkel verkrijgbaar is bij AT&T, dat niet bekend staat om een goed mobiel netwerk, is al langer duidelijk. Dat veel iPhone-gebruikers hier niet blij mee zijn ook. Na enkele jaren klagen heeft niemand minder dan Fake Steve Jobs nu een actie op touw gezet om AT&T op de knieën te dwingen. Het plan is om komende vrijdag in de omgeving van het Apple hoofdkwartier in Cupertino zoveel mogelijk iPhone’s een uur lang zoveel mogelijk data binnen te laten halen en op die manier het netwerk van AT&T plat te leggen.

De huidige aversie tegen AT&T heeft waarschijnlijk te maken met het bericht dat zij van plan zijn om klanten over te halen om minder data te verbruiken, in plaats van hun eigen netwerk te verbeteren. De actie begon als een grap van Fake Steve die een bericht plaatste wat zogenaamd onder Apple-medewerkers rond ging waarin tot een dergelijke actie werk opgeroepen. Inmiddels lijkt de actie echter opgepikt te worden door andere iPhone-gebruikers. Verschillende blogs hebben er al melding van gemaakt en er zijn ook al Facebook-pagina’s aangemaakt om de actie te coördineren. Daarnaast wordt er al druk gespeculeerd over welke app nou eigenlijk de meeste data verbruikt.

Niet iedereen is daarentegen even blij met de plannen. Zo wordt er gesteld dat het onverantwoordelijk is om het netwerk plat te leggen omdat dan ook de hulpdiensten niet meer bereikbaar zijn voor AT&T klanten. Fake Steve is zelfs al bedreigd met juridische stappen mocht de actie doorgang vinden. Wat het hele gedoe met AT&T in ieder geval doet is de problemen die Nederlandse iPhone-gebruikers ondervinden met T-Mobile enigszins in perspectief plaatsen.

Reageer op artikel:
iPhone gebruikers brengen AT&T op de knieën
Sluiten