iPhone gebruikers brengen AT&T op de knieën

20 reacties

Dat de iPhone in de Verenigde Staten wordt beperkt doordat hij enkel verkrijgbaar is bij AT&T, dat niet bekend staat om een goed mobiel netwerk, is al langer duidelijk. Dat veel iPhone-gebruikers hier niet blij mee zijn ook. Na enkele jaren klagen heeft niemand minder dan Fake Steve Jobs nu een actie op touw gezet om AT&T op de knieën te dwingen. Het plan is om komende vrijdag in de omgeving van het Apple hoofdkwartier in Cupertino zoveel mogelijk iPhone’s een uur lang zoveel mogelijk data binnen te laten halen en op die manier het netwerk van AT&T plat te leggen.

De huidige aversie tegen AT&T heeft waarschijnlijk te maken met het bericht dat zij van plan zijn om klanten over te halen om minder data te verbruiken, in plaats van hun eigen netwerk te verbeteren. De actie begon als een grap van Fake Steve die een bericht plaatste wat zogenaamd onder Apple-medewerkers rond ging waarin tot een dergelijke actie werk opgeroepen. Inmiddels lijkt de actie echter opgepikt te worden door andere iPhone-gebruikers. Verschillende blogs hebben er al melding van gemaakt en er zijn ook al Facebook-pagina’s aangemaakt om de actie te coördineren. Daarnaast wordt er al druk gespeculeerd over welke app nou eigenlijk de meeste data verbruikt.

Niet iedereen is daarentegen even blij met de plannen. Zo wordt er gesteld dat het onverantwoordelijk is om het netwerk plat te leggen omdat dan ook de hulpdiensten niet meer bereikbaar zijn voor AT&T klanten. Fake Steve is zelfs al bedreigd met juridische stappen mocht de actie doorgang vinden. Wat het hele gedoe met AT&T in ieder geval doet is de problemen die Nederlandse iPhone-gebruikers ondervinden met T-Mobile enigszins in perspectief plaatsen.

Reacties

20 reacties
 • Profielfoto
  McHank

  het is bijna 2010. Dan ga je je klanten toch niet vragen om minder data te gebruiken! Dit zal alleen maar meer worden en het netwerk moet dan ook gewoon uitgebreid! In zweden is het eerste 4G netwerk al aangelegd, en in the good old US of A vragen ze om minder gebruik.. jaja

 • Profielfoto
  Dagaloni

  Masterlijk! Gewoon door laten gaan!

  Ben benieuwd! :p

 • Profielfoto
  Dr. Maddox

  Held!

 • Profielfoto
  So Klear

  Heel onverantwoordelijk…van AT&T…

 • Profielfoto
  william

  gewoon doen:)

 • Profielfoto
  gen7

  In Nederland kun je het netwerk van T-Mobile niet platgooien/overbelasten, omdat iPhonegebruikers vaak onvoldoende bereik hebben. T-Mobile adviseerde mij: Als je gebeld wil worden, dan moet je even naar buiten lopen, want daar heb je hoogstwaarschijnlijk wel bereik! alsof ik weet wanneer mensen mij willen bellen, terwijl er geen bereik is.
  T-Mobile heeft een netwerk met onvoldoende bereik, toch sluiten ze abonnementen af in Nieuwpoort waar ik woon.

 • Profielfoto
  Maverick9898

  Neeh en waarschijnlijk zijn er te weinig iPhones in Nederland om het helemaal plat te krijgen. Wel een droog idee maar wel lullig voor andere mensen die AT&T gebruiken;).

 • Profielfoto
  MB12

  er staat ‘bedeigd’

 • Profielfoto
  your Admin

  Geweldig dit. Heel graag zou ik mee doen aan zo’n actie:D

 • Profielfoto
  gepeterd

  Ligt het aan mij of heeft apple gewoon een enorm slechte keuze wat betreft mobiele telefoonaanbieders?
  Amerika > gebruikers ontevreden
  Engeland > gebruikers ontevreden > koppelverkoop al opgeheven
  Nederland > gebruikers ontevreden

  WTF is er met apple aan de hand, kan iemand dat bord voor hun kop weghalen.

  Ik heb zelf ook een iphone met tmobile, hiervoor altijd hi gehad, ik heb er echt geld voor over om terug te gaan naar hi, tmobile heeft klote bereik, en het abonnement slaat helemaal nergens op!

 • Profielfoto
  Anoniem

  911 kan altijd worden gebeld, volgens mij hebben de meeste Westerse providers afspraken gemaakt om hun netwerk te delen als de provider van je simkaart geen bereik heeft, en een ander wel (bij een noodoproep).

  Only possible in America.

 • Profielfoto
  peteha

  Apple heeft er inderdaad een neus voor om de slechtste providers te kiezen. Waarschijnlijk kwestie van geld die deze providers geboden hebben om toch zoveel mogelijk klanten te krijgen.
  Ik ben niet gezwicht voor de chantage en heb een Belgisch toestel plus KPN. Nu kan ik tenminste ook op kantoor en thuis bellen. Gevolg is wel dat ik geen enkele support heb. Apple helpt me niet met de iPhone, T-mobile ook niet en Belgacom te pakken krijgen is absoluut onmogelijk. Daar sta je dan met je goede gedrag!
  Vind het dus een goed idee om alle chantage providers in alle landen plat te leggen en zo een protest te laten horen.

 • Profielfoto
  janau

  Nergens uit het artikel blijkt dat AT&T op de knieën gebracht is. Uit de titel zou je mogen verwachten dat er door dat bedrijf concessies zijn gedaan.

 • Profielfoto
  Gogol

  … problemen met tmobile in perspectief plaatsen…
  Ligt er maar aan welk perspectief. Ik heb hier te maken met een Nederlandse markt, waar 3 providers zijn en waar tmobile de minste is. Dit is het perspectief dat ik voor ogen heb.

  En een DoS attack op het AT&T netwerk zou inderdaad niet moeten kunnen! Op het internet wordt dat evenmin gewaardeerd.

 • Profielfoto
  Ezra

  Lijkt me leuk whaha.

 • Profielfoto
  wodkalime14

  Helaas dat zo’n actie niet werkt bij t-mobile…. Maar misschien is er wel hoop dat je straks niet meer aan een provider vast zit als het in het Amerika zou werken dan misschien ook in europa? Wishfull thinking:(

 • Profielfoto
  spacefreek

  Ik wordt anders ook goed gek van T-mobile.. Stel me wel beschikbaar als DutchFakeSteve

 • Profielfoto
  Yosemite

  Inderdaad, platleggen dat gare netwerk van T-Mobile

 • Profielfoto
  guide506

  zodra abo is afgelopen weer terug naar kpn! iphone 3gs is meestal 2g=(..

 • Profielfoto
  63743 Master

  Whahwhawhahwaaa !!!!! :D

  Dit vind ik wel héél leuk :)