iPhone dankzij zijn ‘kleine’ broertje ook in de toekomst een succes

10 reacties

Volgens onderzoek door Flurry, kan de iPod touch wel eens hét geheime wapen zijn om consumenten aan de iPhone te krijgen. Want hoewel iedereen het altijd over het succes van de iPhone heeft, doet de iPod touch het ook erg goed. Er zijn ongeveer 58 miljoen iPhone OS apparaten, 24 miljoen hiervan (40%) zouden iPod touches zijn, aldus Flurry.

Dankzij de iPod touch legt Apple de basis voor de volgende generatie iPhone gebruikers. Hierdoor is Apple ook in de toekomst verzekerd van het succes van de iPhone. iPod touch gebruikers hebben namelijk vaak al een iTunes Store-account waarmee ze vaak al honderden apps hebben gedownload, zijn bekend met de gebruikersinterface van de iPhone, en hebben hun contacten vaak al opgeslagen op hun iPod touch.

Hierdoor gaat het overstappen van de iPod touch naar de iPhone (op de kosten na) bij jonge gebruikers vaak bijna ongemerkt. Volgens AdMob is de iPod touch nu al goed voor bijna 10% van het gebruik van internet en applicaties op mobiele toestellen. Bij de iPhone ligt dit percentage op 22,4%. Naar verwachting zal de iPod touch binnenkort nog meer op de iPhone gaan lijken na de introductie van een ingebouwde camera in de iPod touch. Mogelijk zal de iPod touch hiermee in de lente van 2010 worden uitgerust.

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  Warudin

  Ik dacht toen ik de titel las dat het ging om de kleinere variant van de iPhone waar even geleden geruchten over gingen..

  Maar natuurlijk heeft deze analist wel gelijk. Ik heb zelf een Touch en ben inmiddels wel overtuigd van de iPhone. Ik wil alleen geen duur abonnement erbij dus koop hem liever sim-vrij, wat helaas nog altijd erg duur is. Dus het is voor mij sparen geblazen.

 • Profielfoto
  W0uTeRr

  Dit komt me heel bekend voor. Ik ben zelf ook begonnen met een iPod touch (32 GB). Toen er een iPhone verscheen met dezelfde capaciteit, ben ik daarop overgestapt. Tot op heden heb ik daar nog geen seconde spijt van gehad!:)

 • Profielfoto
  computer space

  De Touch is de moderne versie van de iPhone. Telefoon in de zin van een apparaat waarmee je iemand mag lastigvallen heeft zijn langste tijd gehad. Zelfde geldt voor telefoonnummers (=fail!). E-mail adressen of usernaam als bel/meel/chat/videoadres is de toekomst. SMS is helemaal rijp voor de sloop. Denk even door, SIM voor data-only i.c.m. VOIP, en een iPod Touch met data-sim is de toekomst van de iPhone. Dus ben je echt hip, heb je geen iPhone maar een Touch met Mifi (tijdelijke oplossing voor het probleem dat de Touch geen sim accepteert). Nadeel daaraan is onnodig batterijgebruik omdat er draadloos tussen sim en touch gecommuniceerd wordt.

 • Profielfoto
  gnurck

  Haha, you are right computerspace, ik las de eerste regel en dacht ook meteen NEE.

  Het is zoals jij het zegt de Touch vervangt de iphone. Ik heb zelf Mifi, Skype et voila. Kostte me minder dan 200 euro dankzij de tweedehands markt. Da’s toch 400 euro bespaart. En die camera en dat kompas, who needs that.

  Iphone is voor nerds :p

 • Profielfoto
  binaries4me

  @ gnurck
  Het is gelukkig niet nerd om met een extra Mifi in je tas rond te lopen.

 • Profielfoto
  chatsmit

  Een apparaat staat of valt door dat mensen het associëren met een bepaald bevolkingsgroepje… iPhone => nerds kende ik nog niet:-) Maar nu je het zegt;-)
  Nee, voor mij blijft de iPhone een vrouwenspeeltje.

 • Profielfoto
  Lau24

  iPhone is voor doetjes/softies/watjes/kneusjes:p

 • Profielfoto
  i93Jeffrey

  ik ben ook begonnen met een iPod touch en daarna over gegaan naar een iPhone.

 • Profielfoto
  ctxppc

  Inderdaad! Ik ook!

  Ik heb de eerste iPod touch direct bemachtigd en 2 maanden later was het aan de beurt aan de iPhone. Nu zit hier vol met apparaten…

 • Profielfoto
  Caszz

  hmm ik dacht dat nerds altijd van heel veel knopjes hielden en windows…tijden zijn veranderd dus. Ben ik ook eens een nerd, hahah