‘iGuide’ duikt op als handelsnaam

20 reacties

Nadat bekend werd dat Apple de handelsnaam ‘iSlate’ heeft vastgelegd, is nog een naam opgedoken die de geruchten over nieuwe producten flink doet aanwakkeren.

Namens Apple heeft het in Delaware gevestigd bedrijfje iGuide Media LLC de handelsnaam ‘iGuide’ geregistreerd. Dit bedrijfje is speciaal voor deze taak in het leven geroepen.

De link tussen het iGuide Media LLC en Apple wordt gelegd, doordat de naam van Apple’s senoir trademark specialist Regina Porter is gevonden op een van de documenten. Een jurist die bij de aanvraag betrokken is legde eerder het handelsmerk ‘iPhone’ vast voor Ocean Telecom services, ook namens Apple.

Uit de omschrijving van de handelsnaam blijkt dat deze is bedoeld voor hardware en software om digitale content te beheren en te downloaden.

[textquote]Computer hardware and computer software for accessing, browsing, searching, recording, organizing, storing, transmitting, receiving, manipulating, streaming, reproducing, playing, and reviewing audio, video, games, music, television, movies, photographs, and other multimedia content.

Downloadable electronic publications in the nature of books, magazines, newsletters, journals, and blogs in the fields of entertainment, sports, science, history, culture, celebrities, news, current events, politics, technology, and education[/textquote]
Uit deze omschrijving valt op te maken dat ‘iGuide’ de naam wordt van een iTunes-achtige dienst om kranten, boeken en tijdschriften in digitale vorm te downloaden, maar het zou ook een alternatieve naam kunnen zijn voor de tablet. Wat denk jij?

Reacties

20 reacties
 • Profielfoto
  renssies

  iGuide een programma zoals e app store op de iSlate waarin je spellen en dvd’s kunt kopen. Dus geen DVD speler in de iSlate? EA is al begonnen met spellen als download aan te bieden voor de Mac.

 • Profielfoto
  maarten20

  IGUIDE en ISLATE zijn ook geregistreerd in Europa

  (zie: http://register.boip.int/bmbonline/details/trademark/show.do?markID=2457984&markNumberType=EUR&markNumber=6520282

  Uit een document in het dossier van beide merkregistraties blijkt dat iGuide Media LLC en Slate Computing gelieerde ondernemingen van Apple INC zijn …..

  Het document heeft het ook over de MAGIC SLATE ….. Wat zou de MAGIC SLATE zijn?

 • Profielfoto
  JTD

  “Wat zou de MAGIC SLATE zijn”

  Dat zijn die huppel dames van de broertjes Kazan…

 • Profielfoto
  Dr. Maddox

  iDontGiveAfuck;)

 • Profielfoto
  SebastienK

  Lijkt me meer op een TV gids voor Apple TV

 • Profielfoto
  sypie

  Uit deze omschrijving valt op te maken dat ‘iGuide’ de naam wordt van een iTunes-achtige dienst om kranten, boeken en tijdschriften in digitale vorm te downloaden, maar het zou ook een alternatieve naam kunnen zijn voor de tablet. Wat denk jij?

  Lees de eerste regel van het geciteerde Engelse stuk eens? De eerste woorden staat iets van Hardware, dat wil dus zeggen dat het om hardware gaat…

 • Profielfoto
  iPrincess

  Een TomTom :p

 • Profielfoto
  michielrutjes

  Op Bright.nl staat iets over een event vat Apple heeft gepland op 26 januari. Heb ik iets gemist op deze site of is het echt vers van de pers?

 • Profielfoto
  PowerMac

  OMT is niet altijd geheel “vers van de pers” zullen we maar zeggen…

 • Profielfoto
  jeroentje

  in de meeste photoshops zie ik het dock, ik denk als dit apparaat echt komt een dock niet echt handig is.

 • Profielfoto
  SebastienK

  @jeroentje de iPhone heeft toch ook een dock?!

 • Profielfoto
  PowerMac

  betaal voor schip? –> dok

 • Profielfoto
  jantje bee

  @michiel ruttjes:
  kijk, daar istie…
  http://www.onemorething.nl/?p=showarticle&art_id=4936

 • Profielfoto
  bjorngra

  iGuide wordt de Printed Media Store van Apple. Hier kun je al je kranten/tijdschriften downloaden. En op de iSlate kun je alles bekijken. Simpel toch? ;)

 • Profielfoto
  Bobo

  De iTablet wordt een ‘salontafel-computer’ waarmee je op de bank de krant zal lezen, een boek, een magazine… MAAR de tablet is ook de ultieme ‘remote control’ voor de (nieuwe) AppleTV ! Touch & scroll snel via het prog. ‘iGuide’ door de tv-programma’s. (iGuide is het EPG van Apple). De tablet fungeert ook als toetsenbord voor je TV-apps. Oneindig veel game-mogelijkheden door de sensoren: de tablet wordt een F1-stuur, joy-pad, etc. Met iSlate schrijf je, teken je, maw de fridge-magnets verhuizen naar de salontafel. De tablet kan ook mee in de tas… maar zal geen 3G,EDGE hebben. Enkel Wifi. Kortom: je zal verbaasd zijn !!!!

 • Profielfoto
  Dagaloni

  denk na.. dat wordt dus de dienst waar het tablet nauw mee verbonden wordt!

 • Profielfoto
  NTG

  pff… even dachten we het te weten, maar nu snap ik er in ieder geval niets meer van! Apple zou net zo goed vlak voor het event weer een totaal andere naam kunnen registreren! misschien komt er wel helemaal geen Tablet maar iets totaal anders wat niemand verwacht! een auto, een wasmachine, hardloopschoenen, een geurtjeslijn, een… Steve mag het weten wat!

 • Profielfoto
  guide506

  Is het niet onlogisch om naast de iTunesstore nog een store te openen voor kranten, boeken en dergelijke? De apps voor de iphone zijn ook gewoon ingebouwd in iTunes, en er waren al aanwijzingen dat er veranderingen voor iTunes op komst waren. Hoe de precieze vorm van deze dienst er ook uit gaat zien, Apple heeft hier een feature die andere tablets en e-readers in de schaduw zet.

 • Profielfoto
  maconly

  zou iguide geen betrekking hebben op de eigen maps waar Apple mee bezig is.

 • Profielfoto
  63743 Master

  iTablet vind ik nog steeds de beste!