Siebren Verhoef
Siebren Verhoef Nieuws 15 december 2009

Hoofd Microsoft Mobile UK: “We proberen de iPhone bij te benen”

Eens in de zoveel tijd duikt er een werknemer van Microsoft op met redelijk opvallende quotes. Zo was er de werknemer die toegaf dat Windows 7 is geïnspireerd op Mac OS X (later ontkend door Microsoft), en dook onlangs nog het bericht op dat Apple producten waren verboden tijdens een persbijeenkomst van Microsoft.

De laatste opvallende, maar eerlijke quote komt van het hoofd van Microsoft Mobile UK, Phil Moore. Hij gaf namelijk zijn mening over het succes van de iPhone; “wij proberen nog steeds onze achterstand [op de iPhone] in te lopen. Toen Apple op de [mobiele] markt verscheen, gooiden zij alle regels opzij, en vonden zij geheel nieuwe regels uit. Helaas hebben wij deze luxe niet. Apple heeft ons beslopen terwijl wij lagen te dutten. Ze lanceerden een product dat iconisch is, een product dat voorheen niet bestond, met een zeer goede gebruikersinterface”.

Uiteraard voegde Moore daar nog aan toe dat het nieuwe Windows Mobile 7 gebruiksvriendelijker wordt, en veel nieuwe functies zal bevatten, zoals een verbeterde touch-gebruikersinterface. Het afgelopen jaar verloor Windows Mobile 28% marktaandeel.

Reageer op artikel:
Hoofd Microsoft Mobile UK: “We proberen de iPhone bij te benen”
Sluiten