Hoofd Microsoft Mobile UK: “We proberen de iPhone bij te benen”

18 reacties

Eens in de zoveel tijd duikt er een werknemer van Microsoft op met redelijk opvallende quotes. Zo was er de werknemer die toegaf dat Windows 7 is geïnspireerd op Mac OS X (later ontkend door Microsoft), en dook onlangs nog het bericht op dat Apple producten waren verboden tijdens een persbijeenkomst van Microsoft.

De laatste opvallende, maar eerlijke quote komt van het hoofd van Microsoft Mobile UK, Phil Moore. Hij gaf namelijk zijn mening over het succes van de iPhone; “wij proberen nog steeds onze achterstand [op de iPhone] in te lopen. Toen Apple op de [mobiele] markt verscheen, gooiden zij alle regels opzij, en vonden zij geheel nieuwe regels uit. Helaas hebben wij deze luxe niet. Apple heeft ons beslopen terwijl wij lagen te dutten. Ze lanceerden een product dat iconisch is, een product dat voorheen niet bestond, met een zeer goede gebruikersinterface”.

Uiteraard voegde Moore daar nog aan toe dat het nieuwe Windows Mobile 7 gebruiksvriendelijker wordt, en veel nieuwe functies zal bevatten, zoals een verbeterde touch-gebruikersinterface. Het afgelopen jaar verloor Windows Mobile 28% marktaandeel.

Reacties

18 reacties
 • Profielfoto
  Wallinator

  En zo is het maar net.;)

 • Profielfoto
  Maverick9898

  Microsoft belooft al jaren gebruiksvriendelijkheid. Ze zetten nooit een hele grote stap. Altijd maar kleine stapjes of soms dan werkt het wel en soms niet. Bijv bij Windows 7 kan je nu dat constant vragen naar toestemming uitschakelen. Tegelijkertijd blijft hij het nog steeds oneindig veel doen. Misschien minder dan eerst maar toch.

 • Profielfoto
  PvdO

  later ontkenD door Microsoft…

 • Profielfoto
  Grave

  Die wordt vandaag ontslagen ;) En alles wordt teruggenomen. Want dat mag je niet zeggen als je voor Microsoft werkt.

 • Profielfoto
  casperrrrrrr

  @PvdO

  Dat is inderdaad het voltooid deelwoord van ontkennen. Goed gezien, het klopt namelijk wat hier geschreven wordt. Net als het woord later, door, Microsoft, en, dook.

  Fail.

 • Profielfoto
  JTD

  @Casperrrrrrrrrrrrr,

  huh?

 • Profielfoto
  Ikreisrond

  Niet te geloven dat er nog steeds mensen zijn die andere smartphones kopen, m.n. de Windows ‘smart’phone kopers snap ik niet. Een vriendin van me kocht in 2007 nog een HTC Touch ofzo… Kost haar 990 euri in 2 jaar.
  Da’s nou jammer…:D

 • Profielfoto
  eiskoud

  Gelukkig voor windows mobile gebruikers dat er telefoonbouwers zijn zoals htc die wel tijd steken in het ontwerp en gebruiksvriendelijkheid van de interface (touch flow/sense) maar dan nog denk ik dat de windows toestellen niet het grootste gevaar zijn voor de iPhone..

  Android is denk ik wel een platform waar rekening mee gehouden moet worden in de toekomst.

  (zeg ik .. die een htc touch pro al jaren met volle tevredenheid gebruikt..)

 • Profielfoto
  Mona

  @ ikreisrond

  LOL @ ‘Da’s nou jammer…’

 • Profielfoto
  KR1275

  Microsoft moet niet vergeten Google in de gaten te houden! Daar gaan ze nog veel meer last van krijgen.

 • Profielfoto
  The JM

  @ Ikreisrond:
  En wat denk je dat een iPhone over 2 jaar kost? Zit er niet zo heel veel van af…

 • Profielfoto
  mac osx rules

  uh.. En waar is dat op gebaseerd ‘The JM’ ? Vooralsnog is de iphone alleen nog gedaald in prijs.

 • Profielfoto
  Jeffry

  De prijs ontloopt elkaar toch niet zoveel, HTC is ook in prijs gedaald. En de meeste smartphones krijg je vanaf een 25/30 euro abonnement over 2 jaar met soms wat bijbetaling. iPhone’s beste punt is nu niet de prijs in mijn optiek. Ik vind het over 2 jaar ook wel erg veel geld. Bovendien vind ik de eis om er 2 jaar aan te zitten toch wel wat lang. Maar goed, ’t zit er inmiddels weer bijna op:)

 • Profielfoto
  tinux

  Beetje jammer dat hij de dingen tussen de [ ] nooit gezegt heeft. Net de Story of de Prive dit artikel. Als je niets weet, schrijf dan niets.

 • Profielfoto
  Thimo

  De HTC HD2 is behoorlijk ok. Twee keer de resolutie van de iPhone, werkt vrij rap en de userinterface is prima. Natuurlijk, het is een behoorlijke copy van de iPhone, maar juist daarom misschien wel een sympathiek alternatief. Zeker voor wie liever niet bij t-Mobile zit.

  Er verscheen afgelopen week een aardig artikel in de media over iPhone-users en het Stockholmsyndroom. Daar moest ik even aan denken toen ik een aantal van de reacties hierboven las.
  http://www.nuzakelijk.nl/de-koffiecorner/2144771/iphone-bezitter-last-van-stockholmsyndroom.html

 • Profielfoto
  thommthomm

  @jtd
  Hij heeft gelijk. Als je het vragend probeert te maken ‘Is dat later ontkend door Microsoft?’ blijkt dat ontkend niet de persoonsvorm maar het voltooid deelwoord is, en (’t kofschip) met een d moet.

 • Profielfoto
  63743 Master

  28% is wel héééél veel!

 • Profielfoto
  bizar

  Wat een vreselijke onzin posts hier als reactie. Net alsof Apple zich niet laat inspireren door ander partijen en dan innovatief iets vernieuwd. Tuurlijk dat is knap en bewonderenswaardig. Een lange tijd was er geen concurrentie voor Windows Mobile en ja dan dut zo’n bedrijf in. Prima dat Apple die markt weer wat opschudt. Is ook goed voor Windows Mobile gebruikers.

  Als reactie op mensen die niet snappen waarom gebruikers nog steeds voor WM kiezen.
  1. Bij veel bedrijven heb je gewoon nog geen keus als je je agenda gesynced wilt hebben.
  2. Gebruikers klagen over de geslotenheid van MS systemen, maar apple slaat werkelijk alles op dit vlak
  3. Gebruikersinterface van Iphone is een vreselijke goede stap voorwaarts. Niks mis mee dat andere bedrijven daarvan “leren”. Jatten vind ik onzin, dat doet apple ook.
  4. M’n Touch HD (en ja ik heb ook een tijd lang iphone gehad) is na (gratis en legale) update naar WM 6.5.2 nu helemaal stylusloos te bedienen en komt vreselijk dicht bij IPhone in de buurt wbt gebruikersinterface
  5. Vele webpagina’s opende beroerd in Safari en een boel attachments online openen helemaal niet. In Opera heb ik daar geen problemen mee.

  Het is een kwestie van voorkeur. De mijne is op dit moment WM. En ervaring heb ik met zowel iphone, palm, symbian als wm.