Handelsnaam ‘TabletMac’ in bezit van Apple

9 reacties

Hoewel geruchten over een aanstaande tablet van Apple sterker zijn dan ooit, is Axiotron tot nu toe de enige maker van Mac-tablets. Dit bedrijf vervangt het toetsenbord en scherm van een MacBook (Pro) door een touchscreen, die je kunt bedienen met een Wacom-pennetje.

Axiotron verkoopt deze omgebouwde Macs onder de naam ‘Modbook’, maar aanvankelijk gebruikte het de term ‘TabletMac’ en legde deze naam zelfs vast als handelsmerk. Nu blijkt dat de eigenaar van deze handelsnaam niet langer Axiotron is, maar Apple.

De computerbouwer uit Cupertino eist wel vaker dat bedrijven stoppen met het gebruik van productnamen als ‘Mac’ of ‘Pod’ om verwarring te voorkomen. De beste manier om het gebruik van een naam tegen te gaan is de rechten op de naam zelf in handen te hebben. Dat Apple de handelsnaam ‘TabletMac’ heeft overgenomen hoeft daarom niet te betekenen dat het ook plannen heeft om deze naam te gebruiken. Hoewel…

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  bedhead

  Leuk artikel maar… geeuw (over die tablet zagen ze al eeuwen).

 • Profielfoto
  Anoniem

  Oud nieuws :(

 • Profielfoto
  ctxppc

  @maclover111: Jep…:( :angry: :(

 • Profielfoto
  MaestroRackam

  ja, de nieuwsafdeling van OMT.nl begint steeds meer op een paar dagen oude, naar het nederlands vertaalde versie van macrumors.com te lijken:(

 • Profielfoto
  Statenweg

  Kom op jongens, het bericht is 1 dag oud. Bovendien is het geen achterhaald nieuws, dat al ingehaald is door andere feiten/gebeurtenissen. Heb je het gisteren al gelezen op een andere website? Sla dit artikel dan over.

 • Profielfoto
  B-mac-fan

  Ik lees nooit MacRumors of iets dergelijks. Dus mij maakt het echt niet uit of een nieuwsbericht wat hier staat nou 1 dag oud is of niet. Als je daar problemen mee hebt, dan lees je deze site toch niet meer? Easy as that. Maar niet hier gaan zeuren, dat verpest de sfeer van de site alleen maar.

 • Profielfoto
  BaSZie

  Als je meent dat OMT telkens oud nieuws publiceert, blijf er dan weg en ga op alleen nog je nieuws op macrumours o.i.d. opzoeken. Ik word echt simpel van die klagers over ‘oud’ nieuws. Via RSS zie ik nieuwe berichten van OMT en lees ze dan. Verder kijk ik niet (er moet tenslotte ook gewerkt worden ;)) Dus lees vooral het nieuws ergens anders en klaag daar dan ook lekker als het nieuws een minuut te oud is.

 • Profielfoto
  iTablet

  Hier nog een interessant filmpje gevonden over het nieuwe Tablet van Apple:
  http://www.youtube.com/watch?v=3pfLQtWDCpE

 • Profielfoto
  MaestroRackam

  Ik denk dat feedback belangrijk is en niet weggemoffeld moet worden.

  Perfect bestaat niet, dus verbeteren kan altijd ;)