PfBee
PfBee Nieuws 11 december 2009

Google en Apple vechten om overnames

De overname van muziekdienst Lala door Apple heeft inmiddels het zoveelste staartje gekregen. Er werd sinds de bekendmaking druk gespeculeerd over de motieven van Apple. Zo werd er onder andere gesteld dat het Apple om de werknemers van Lala te doen zou zijn geweest. Gisteren suggereerde de Wall Street Journal nog dat Apple van plan zou zijn om iTunes drastisch te herzien. Vandaag stelt dezelfde krant dat het niets meer zou zijn dan een manier om rivaal en collega Google een hak te zetten.

De mannen uit Cupertino zouden de dienst enkel hebben overgenomen omdat Google er eerder al interesse in had getoond en ze bang zijn dat Google aan een concurrent voor iTunes zou werken. Om een vergelijkbare reden zou Apple enige tijd geleden onsuccesvol hebben gepoogd om AdMob, een bedrijf dat advertenties verzorgd voor mobiele platformen zoals de iPhone, over te nemen en op die manier uit de handen van Google te houden.

Of het hierbij zal blijven valt nog te bezien. Apple en Google beginnen op steeds meer vlakken met elkaar te concurreren en hebben beide een enorme hoeveelheid cash in reserve voor overnames. En nu de economie weer enigszins lijkt aan te trekken kunnen we ons dus waarschijnlijk opmaken voor nog meer defensief landjepik in Silicon Valley.

Reageer op artikel:
Google en Apple vechten om overnames
Sluiten