Siebren Verhoef
Siebren Verhoef Nieuws 16 december 2009

Google Chrome haalt Safari in

Google Chrome had de afgelopen week voor het eerst een hoger marktaandeel dan Apple’s Safari. Dit blijkt uit onderzoek onder meer dan 160 miljoen unieke bezoekers op 40.000 verschillende websites. Het hogere marktaandeel heeft Google onder andere te danken aan de bètaversies van Google Chrome voor Mac en Linux, die pas werden uitgebracht.

Het marktaandeel van Safari kwam afgelopen week uit op 4,37%, terwijl het marktaandeel van Google Chrome daar met 4,4% nét boven zat. Google Chrome komt hierdoor op de derde plek terecht in de lijst van populairste webbrowsers, terwijl Safari op de vierde plek terecht komt. Internet Explorer is met ongeveer 63% nog steeds de populairste browser, Firefox volgt met een marktaandeel van 25% op de tweede plek.

Google Chome is op de Mac een stuk minder populair dan onder andere besturingssystemen. Het marktaandeel van Chrome op de Mac kwam afgelopen week niet verder dan 1,3%. Dit percentage ligt slechts 0,32% hoger dan het marktaandeel in de periode voordat de bètaversie van Chrome voor de Mac uit was. Op dat moment waren er alleen instabiele alpha-builds van Chrome voor de Mac beschikbaar.

Gebruik jij Google Chrome?

Reageer op artikel:
Google Chrome haalt Safari in
Sluiten