Geheim bedrijf klaagt 18 technologiebedrijven aan

11 reacties

Regelmatig klagen bedrijven elkaar aan omdat ze elkaars patenten schenden. Sommige bedrijven schrapen met deze bezigheid zelfs al hun inkomsten bij elkaar. En als je dit goed wilt doen, dan klaag je natuurlijk niet maar één bedrijf per keer aan. Zo kwam vandaag in het nieuws dat een wel heel onbekend bedrijf maar liefst 18 technologiebedrijven aanklaagt wegens patentschending.

De complete lijst met bedrijven die zijn aangeklaagd: Adobe, Apple, Arial Software, Autodesk, Carbonite, Corel, Kodak, IBM, Intuit, Microsoft, McAfee, Online Holdings, Oracle, Rockwell, Rosetta Stone, SAP, Siemens en Sony. Volgens de aanklager maken al deze bedrijven gebruik van een “Secure system for activating personal computer software at remote locations”, zonder dat ze hiervoor de rechten betalen. Apple schijnt van dit systeem gebruik te maken in iTunes, Aperture, QuickTime, en MobileMe.

Over het bedrijf dat de aanklacht heeft ingediend is niks meer bekend dan dat het bedrijf door het leven gaat onder de naam BetaNet LLC. Zelfs de advocaat van dit mysterieuze bedrijf wil niks loslaten over de identiteit ervan. Het patent stamt uit 1993, dus de kans is dus groot dat ook dit bedrijf als enige doel heeft om van dit patent zo rijk mogelijk te worden.

Reacties

11 reacties
 • Profielfoto
  Stripe

  Als zoveel bedrijven daar in gelopen zijn kan ik maar twee dingen bedenken.
  1) het patent stelt weinig voor en zal dus voor al te veel financiële schade zorgen.
  2) het patent is zo vaag geformuleerd dat er nogal snel dingen onder vallen.

  En wat de geheimhouding betreft: conspiracy!

 • Profielfoto
  The_J

  Opsluiten die mensen.

 • Profielfoto
  tinus_omt

  Het idee is natuurlijk dat je geheim houdt bij welk bedrijf je hoort, dan kunnen ze je niet terugpakken. Van het kleine bedrijfje is niks te plukken, maar het geheime moederbedrijf overtreedt natuurlijk net zo goed de patenten van de aangeklaagde bedrijven als zij deze overtreden.

 • Profielfoto
  KR1275

  Wat een vreeemde conclusie… Gewoon betalen voor patenten.

 • Profielfoto
  strigoi

  Ik blijf het maar raar vinden, waarom moet men niet gelijk kenbaar maken dat als een groot bedrijf een patent schend? Financieel is het leuk en aardig, maar het slaat gewoon nergens op! Al die onzin over mensen die 16 jaar wachten om vervolgens zo veel mogelijk geld te vangen. Als het echt zoveel voor je betekend trek dan gelijk aan de bel..

 • Profielfoto
  Johnyw

  Daarom juist, ze zijn alleen op geld uit en posten aan de lopende band “vage” patenten. De uiteindelijke fout ligt bij de patent verstrekkers, die zeker nooit zullen toegevenen dat alles reeds geruime tijd hun petje te boven gaat. Als ze hun baantje maar behouden. Een hier in België algemeen verspreide ziekte onder ambtenaren…

 • Profielfoto
  Toinef

  @ Richard Kruizinga
  Helemaal geen vreemde conclusie. Dat bedrijf heeft al jaren de tijd gehad om het patent in te zetten, ze wachten gewoon tot ze zoveel mogelijk bedrijven in 1 keer kunnen pakken, en ze zo goed mogelijk kunnen leeg kloppen.

  Dit soort geheimhoudingen van bedrijven en geldstromen irriteert me vaak. Ik hou niet van een achterkamertjes aanpak. Als ik iets koop van een bedrijf, of er in wil investeren wil ik weten wat ze doen en wat ze beheren.

 • Profielfoto
  Jocham

  Misschien dat dit soort gevallen duidelijk maken dat het huidige patenten systeem onhoudbaar is in zijn huidige vorm en veranderd moet worden. En als meerdere van dit soort obscure bedrijven vermoeden dat er misschien verandering op komst is of gaat komen in het patentensysteem dan komt er misschien een sneeuwbal effect van aanklachten.

 • Profielfoto
  Mista FraggadeliX

  Ik ga patent vragen op de electronische weergave van het woord ‘the’ en ga rijker worden dan Bill Gates

 • Profielfoto
  63743 Master

  18 is best wel veel. Overigens best wel grappig om al die bekende merken te zien! :D

 • Profielfoto
  ctxppc

  Again?! :angry:
  Het begrip “patent” moet dringend geherformuleerd worden. :angry: