Statenweg
Statenweg Nieuws 30 december 2009

Geen Dalai Lama in Chinese App Store

Uit een snel onderzoekje blijkt dat iPhone apps die op een of andere manier te maken hebben met de Dalai Lama verwijderd zijn uit de Chinese App Store. In veel andere landen zijn de applicaties gewoon verkrijgbaar.

Het gaat onder meer om apps met uitspraken van de uit Tibet verdreven geestelijk leider en een app die aangeeft waar de Dalai Lama optreedt om te spreken. Door de apps te verwijderen geeft Apple gehoor aan censuur door de Chinese overheid.

De iPhone is sinds twee maanden officieel verkrijgbaar in China via telecomprovider China Unicom, die ondanks een moeizame start inmiddels naar verluidt meer dan 300.000 toestellen heeft verkocht.

Sinds de iPhone verkocht wordt in China, is Apple genoodzaakt zich naar de lokale wetgeving te gedragen. “We continue to comply with local laws. Not all apps are available in every country,” aldus woordvoerder van Apple Trudy Muller in een reactie.

Niet alleen Apple, maar ook technologiebedrijven als Google en Yahoo passen hun producten aan aan lokale wetgeving door bepaalde zoekresultaten te censureren.

Reageer op artikel:
Geen Dalai Lama in Chinese App Store
Sluiten