Siebren Verhoef
Siebren Verhoef Nieuws 9 december 2009

Firmware updates verhelpen opstartgeluid SuperDrive

In Software-update staan firmware-updates klaar voor de SuperDrive van bepaalde Macs. De firmware-updates zorgen ervoor dat het geluid verdwijnt dat de SuperDrive maakt wanneer je je Mac opstart of wakker maakt uit de sluimerstand. Voor de MacBook (Pro) is eerst de EFI-firmware update vereist. Het gaat hierbij niet om de meeste recente MacBooks en MacBook Pro’s, maar om modellen die eind 2008 en begin 2009 zijn gemaakt. De update is ook bedoeld voor enkele modellen van de iMac en de Mac mini.

De volgende firmware-updates moeten door MacBook (Pro) gebruikers eerst geïnstalleerd worden:

MacBook EFI Firmware Update 1.4 voor de MacBook.
MacBook Pro EFI Firmware Update 1.8 voor de MacBook Pro.

Vervolgens kun je de SuperDrive Firmware Update 3.0 installeren. Gebruikers van een iMac of de Mac mini kunnen deze SuperDrive Firmware Update direct installeren. Tijdens het installeren van firmware-updates kan je Mac tijdelijk gaan piepen.

Wanneer je de firmware-updates binnenhaalt via Software-update zal het hele proces automatisch gaan, en hoef je zelf de losse updates niet te downloaden. Staan deze firmware-updates niet in Software-update, dan zijn ze niet bedoeld voor jouw Mac.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Firmware updates verhelpen opstartgeluid SuperDrive
Sluiten