Siebren Verhoef
Siebren Verhoef OMT Specials 10 december 2009

Exacte dubbele nummers tonen in iTunes

iTunes heeft al een tijd lang de handige functie om dubbele nummers te tonen. Je doet dit door in iTunes te kiezen voor Archief > Toon dubbele. Op deze manier krijg je precies te zien welke nummers er meerdere keren in je iTunes bibiotheek voorkomen.

Het probleem met deze functie is echter af en toe dat iTunes dubbele nummers laat zien die dezelfde artiest en titel hebben, maar misschien toch iets verschillen van elkaar. Ook kan het zijn dat je twee albums hebt die hetzelfde nummer bevatten, maar dat je deze toch allebei wilt behouden in je bibliotheek. Gelukkig heeft iTunes ook een ‘verborgen’ functie om dubbele nummers te tonen die exact hetzelfde zijn.

Hoe
Kies in iTunes met ‘alt/option’ ingedrukt weer voor Archief, en vervolgens voor > Toon exacte dubbele. iTunes zal nu alleen dubbele nummers laten zien die precies hetzelfde zijn.

Heb jij nog een OMT 101? Stuur ‘m naar [email protected]!

Reageer op artikel:
Exacte dubbele nummers tonen in iTunes
Sluiten