Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Geruchten 25 december 2009

… en we noemen ’em ‘iSlate’

MacRumors pookt vandaag het geruchtenvuurtje rond de Apple Tablet weer eens op. De website waagt zich deze keer echter niet aan mogelijke functies of eigenschappen van het roemruchtige doch (nog) niet bestaande product. In plaats daarvan denkt de site te weten hoe de tablet gaat heten: iSlate, vrij vertaald ‘digitaal schrijfplankje’.

Tot deze conclusie komt MacRumors door te duiken in de geschiedenis van het domein iSlate.com. De oorspronkelijke eigenaar heet het domein in 2007 overgedragen aan een anonieme partij, althans, zo leek het. Na wat zoekwerk bleek dat Apple achter deze naamloze partij zit. Nu geeft deze informatie alles behalve zekerheid over de naam, laat staan over het bestaan van de Apple Tablet.

Toch weet TUAW het verhaal nog wat geloofwaardiger te maken door een voorval op 26 oktober in herinnering te brengen. op die dag sprak hoofdredacteur van de New York Times Bill Keller zijn personeel toe en liet zich het volgende ontvallen:

Is iSlate de perfecte naam voor de Apple Tablet of weet jij iets beter?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
… en we noemen ’em ‘iSlate’
Sluiten