Siebren Verhoef
Siebren Verhoef Nieuws 10 december 2009

Deense politie gebruikt alleen maar Macs

Op dit moment is in Kopenhagen de klimaattop bezig. Uiteraard wordt er gebruik gemaakt van computers om alles tijdens deze klimaattop in goede banen te leiden. Een leuk detail hierbij is, dat de Deense politie tijdens deze klimaattop alleen maar Macs gebruikt.

Nicole Kobie zegt over de taak van de politie tijdens deze klimaattop: “De VN-klimaatconferentie maakt Kopenhagen voor even het middelpunt van de wereld. De politie moet niet alleen de orde bewaren bij protesten, maar ook zorgen voor een goede beveiliging van de wereldleiders en allerlei andere zaken regelen die bij een bijeenkomst van dit formaat een rol spelen.” Om deze reden wordt alles gecoördineerd op Macs. Zo zijn bij het centrale meldpunt van de politie alleen maar Mac Pro’s en Mac mini’s te vinden. Verder is nergens een (Windows) PC te bekennen.

De Deense politie zocht in 1996 naar een ideaal computersysteem. Er werd gekeken naar wat andere landen op dat moment gebruikten, maar geen enkel systeem werd geschikt bevonden. Toen het twee jaar geleden dringend nodig was om het computersysteem van de Deense politie te vernieuwen, werd er gekozen voor Macs. De centrale meldkamer van de Deense politie bevat nu 25 Mac Pro’s en 73 Mac mini’s. Omdat de Deense politie dankzij deze Macs veel efficiënter kan werken, gebruiken ze één derde minder personeelsleden die de telefoon beantwoorden dan andere vergelijkbare Europese landen.

Reageer op artikel:
Deense politie gebruikt alleen maar Macs
Sluiten