Binnenkort iTunes LP’s maken met iDVD?

2 reacties

Apple heeft iTunes LP ontwikkeld om het nostalgische gevoel, dat je krijgt wanneer je een plaat in je handen houdt, ook op te roepen wanneer men een album digitaal aanschaft in de iTunes Music Store. Door middel van iTunes LP’s met illustraties, tekst en video’s wil Apple ook de verkoop van volledige albums stimuleren. Tot voor kort was iTunes LP alleen beschikbaar voor de grotere platenlabels, maar sinds kort kan iedereen iTunes LP’s maken.

Volgens Boy Genius Report is het daarnaast goed mogelijk dat iTunes LP’s ook kunnen worden gemaakt met de volgende versie van iLife. iDVD in iLife 10 zou namelijk ondersteuning bieden voor het ontwikkelen van iTunes LP’s. De iTunes LP’s zouden ter goedkeuring direct vanuit het programma naar Apple kunnen worden gestuurd.

Hierdoor kunnen (onafhankelijke) artiesten binnenkort nog makkelijker hun albums in de iTunes Music Store voorzien van iTunes LP. iDVD heeft al een lange tijd geen update gehad, dus het ligt voor de hand dat het programma nieuwe functies zal krijgen in de volgende versie van iLife. Hoewel dit geen baanbrekende nieuwe functie is, schijnt dit gerucht van een betrouwbare bron te komen. Het zou dus goed kunnen dat we binnenkort iTunes LP’s kunnen maken met iDVD.

Reacties

2 reacties
  • Profielfoto
    voor een apple en een ei

    Zouden andere mensen die geen artiest zijn dan ook iTunes LP’s kunnen insturen?

  • Profielfoto
    spacefreek

    Leuk! Kan je een persoonlijk tintje geven aan je zelfsamengestelde afspeellijsten:D