Siebren Verhoef
Siebren Verhoef Nieuws 4 december 2009

Apple voegt 3.33GHz Quad-Core-optie toe aan Mac Pro

Apple heeft stilletjes nieuwe uitbreidingsmogelijkheden aan de Mac Pro en de Xserve toegevoegd. De Mac Pro is vanaf nu uit te breiden met een 3.33GHz Quad-Core processor. Aan deze upgrade hangt wel een prijskaartje. Om het basismodel van de Mac Pro uit te rusten met deze processor moet je maar liefst $1200 bijbetalen.

Behalve deze nieuwe optie kun je vanaf nu je Mac Pro en je Xserve uitbreiden met harde schrijven van 2TB. Hierdoor kun je in totaal tot 8TB aan opslagcapaciteit toevoegen aan de Mac Pro. Deze harde schijven kosten $550 per stuk. De prijzen in euro’s zijn nu nog niet bekend, omdat de wijzigingen op het moment van schrijven nog niet zijn doorgevoerd in de Nederlandse Apple Store.

Eerder ging al het gerucht dat de Mac Pro in de toekomst voorzien zal worden van Intel Xeon Core i9 “Gulftown” processoren. Deze processoren zijn 50% sneller dan de huidige Xeon-processoren, en zijn 50% energiezuiniger wanneer de computer niet wordt gebruikt.

Reageer op artikel:
Apple voegt 3.33GHz Quad-Core-optie toe aan Mac Pro
Sluiten