Apple Tablet wordt “schokkend goedkoop”

29 reacties

Volgens Alex Albrecht, een bekende Amerikaanse televisie- en internet-personality, gaat de aankomende Apple Tablet iedereen verbazen door de lage prijs waarvoor het apparaat verkocht zal worden. Tijdens een uitzending van internetshow “Diggnation”, waar ook acteur John Hodgman (“PC” in Apple’s Get a Mac-spotjes) aan mee deed, liet Albecht los dat de Apple Tablet “shockingly inexpensive” zal worden.

Volgens medepresentator Kevin Rose zou Albrecht inside-informatie hebben over de Apple Tablet. Hoewel Albrecht in eerste instantie niks wilde loslaten over de tablet, zei hij uiteindelijk “I was shocked at how cheap the price point is going to be”. In het verleden was het juist Kevin Rose die geruchten over Apple in de wereld bracht. En hoewel hij er een aantal keren naast heeft gezeten met voorspellingen als “iPhone OS 3.0 gaat multitasking ondersteunen”, wist hij in 2008 een foto van de iPod nano 4G te laten lekken, nog voor deze door Apple was aangekondigd.

Inmiddels is er al van alles voorspeld over de Apple Tablet, ook wat betreft de prijs van het apparaat. Zo denken sommigen dat de tablet een prijs krijgt van rond de $500, om zo te concurreren met de goedkopere netbooks, en denken weer anderen dat de prijs ongeveer hetzelfde zal zijn als die van de MacBook, zo’n $1000. Ook doken er laatst geruchten op over verschillende versies van de tablet, waarvan de dure versie maar liefst $2000 zou gaan kosten.

Reacties

29 reacties
 • Profielfoto
  Anoniem

  Ik ben benieuwd…

 • Profielfoto
  Anoniem

  $500 vs $2000 ? hmm Atom vs i7 ?

 • Profielfoto
  NI3LS

  Pff… waarom lees ik de laatste tijd hier het nieuws dat ik allang heb gelezen op de grotere buitenlandse macsites?

 • Profielfoto
  The JM

  Omdat jij alles macsites afgaat, wat veel gebruikers – waaronder ik – niet doen?

 • Profielfoto
  Helmert

  iets met spijkers met koppen..

 • Profielfoto
  dijkie

  ben benieuwd.

  500 zou wel een mooie prijs zijn, maar ben bang dat je dat ook wel terug zal zien in de specs, en de kunsten van het tablet.

 • Profielfoto
  Cube

  Iets met appels en peren..

 • Profielfoto
  pietdejutter

  Het zal allemaal wel hoor.

 • Profielfoto
  polansky

  ‘Schokkend goedkoop’, kan denk ik alleen als de tablet in combinatie met een telefoonabbonement verkocht gaat worden.

  Ben bang dat als je hem dan los moet kopen hij eigenlijk weer schokkend duur zal zijn. Immers, als een iPhone al 700 euro moet kosten, wat moet een tablet dan wel niet los kosten?

  Door de tablet te koppelen aan een telco abonnement kun je hem dus als het ware eigenlijk voor een lager bedrag leasen.

 • Profielfoto
  Cloudsurfer

  @ NI3LSL: he, dat is mijn beklaag! Daar staat copyright op:P

  OMT is idd niet erg creatief wat dat betreft, nee. Maarja, we hebben dan ook niet onze eigen insider bij Apple die ons nieuwtjes door kan spelen.

 • Profielfoto
  McShamus

  @polansky: “… als een iPhone al 700 euro moet kosten, wat moet een tablet dan wel niet los kosten?…”.

  Mijns inziens is dat alleen maar om de abonnements-verkoop te stimuleren. De iPhone is natuurlijk absoluut geen €700,- waard.

 • Profielfoto
  Jor1

  @NI3LS Dit is geen nieuws!! – Dit zijn geruchten… gewoon lekker overheen lezen dus!

 • Profielfoto
  casperrrrrrr

  @NI3LS

  Je bent zelf ook maar nummer honderachtenvijftigduizend die hiermee komt aanzetten. Je bent zelf toch gewoon een idioot als je dit nóg een keer gaat lezen?

 • Profielfoto
  Aussie

  Die prijsindicatie is natuurlijk een non-issue aangezien Apple freaks het ding toch kopen ongeacht de prijs.

  De verwachtingen worden zo opgepompt dat het alleen nog maar tegen kan vallen. Het apparaat zal m.i. een soort MacBook Tablet gaan worden. Past mooi naast de Air (die overigens ook weer eens geupdate moet worden…hint)

 • Profielfoto
  Anoniem

  Die middelste gast in het filmpje kan z’n macbook pro ook binnenkort wel voor reparatie wegbrengen, gezien het feit dat dat hij zo lekker z’n armen op het scherm laat rusten..

 • Profielfoto
  Marius1976

  @NI3LS
  Wat wil je zeggen? Dat je voortaan niet meer komt?

  We zullen je missen!

 • Profielfoto
  sypie

  Shockingly inexpensive, voor de inkoop van de onderdelen.

  Shockingly expensive zodra er een Apple logo op staat…

 • Profielfoto
  Joshuhaha

  Alex Albrecht en Kevin Rose hadden het er een tijdje geleden nog over hoe makkelijk het was om een gerucht te verspreiden als je een beetje bekend bent. Waarschijnlijk gewoon een grap dus dat Alex inside info heeft.

 • Profielfoto
  kermit

  wie zit er eigenlijk op de tablet te wachten, of op een iphone? Als je reeds een mac hebt en reeds een GSM, wat heb je dan nog nodig? Veel tijd om die dingen te onderhouden en veel geld om ze te betalen. En dan boet je nog aan je privacy in omdat je “steeds” bereikbaar dient te zijn. Net zoals al die Twittergebruikers die echt denken dat iemand geïnteresseerd is in hun banale doen en laten, alsof ze echt zo interessant (bezig) zijn.

 • Profielfoto
  Breuf

  “door de goedkope prijs”.

  Spellingscontrole kapot?

 • Profielfoto
  tinus_omt

  Diggnation is een vermakelijke podcast, maar geen betrouwbare bron. Dat ‘ik ken iemand van Apple’ verhaal hebben ze vaker verteld.

 • Profielfoto
  zephonic
 • Profielfoto
  Harryman

  Ik ben wel benieuwd wat het gaat worden, qua techniek en abonnement. Kan ik erop tekenen als was het een Wacom-tablet? Teksten in pdf corrigeren? Internetten? Bellen ook, terwijl je erop bezig bent, met de koptelefoon? Sms’en, mailen, chatten? Dat zou ik leuke en aanvullende functies vinden. Maar dan zou ik een combinatie-abonnement met mijn iPhone willen. Wil dus niet een heel ding ernaast, maar een toevoeging op het bestaande. Dus dat je door bijbetaling een tweede simkaart krijgt bij je iPhone-abonnement of iets dergelijks. Is daar al iets over uitgelekt?

 • Profielfoto
  pinkie

  Laat maar komen die tabletten, ik heb een beetje hoofdpijn.

 • Profielfoto
  RASH

  Ik zou niet zo gauw weten waar ik een Apple Tablet voor nodig zou hebben. Hopelijk wordt die vraag beantwoordt als of wanneer een dergelijk apparaat door Apple in de markt wordt gezet.

  Als het gesubsidieerd wordt door een mobiel abo, hoe vaak betalen we dan al niet voor “onbeperkte toegang” tot het Internet (thuis, iPhone, en tablet)? Wordt het dan ook niet eens tijd om Internettoegang gratis te maken, oftewel net zoveel betalen als providers zelf betalen voor toegang? Dit melkkoetje is al lang genoeg bezig. Wat overblijft is dienstverlening (of het gebrek daaraan).

  Zolang mobiel Internet duur (en onbetrouwbaar) blijft, zal de massa er niet aan willen, vrees ik. Gratis WiFi wellicht?

 • Profielfoto
  Luidspreker

  Apple, Schokkend goedkoop? Wat heb je gerookt Siebren?

 • Profielfoto
  SebastienK

  Ik vrees dat de tablet ook weer met een abonnement komt. Zal dus blijkbaar een SIM kaart inzitten

 • Profielfoto
  martijnonline

  @polansky: Ik ben het met je eens. Dit kan alleen maar betekenen dat de prijs icm een (duur) 3G of 4G abo goedkoop zal zijn.

 • Profielfoto
  maconly

  Waarschijnlijk komt er een tablet zoals de iphone met telecom toegang en eentje net als de ipod toch met wifi zonder telecom toegang.

  Ik zit wel te wachten op een tablet maar niet op een tablet met telecom toegang, misschien kan dat via je iphone.

  Een ding weet ik wel ik wil dat apparaat graag hebben, hoef ik m’n te zware macbook niet meer mee te zeulen als ik op reis ben.