Siebren Verhoef
Siebren Verhoef Geruchten 22 december 2009

Apple onderhandelt over televisie via internet

Volgens de Wall Street Journal is Apple op dit moment samen met CBS Corp. en Walt Disney Co. bezig om plannen te ontwikkelen voor het aanbieden van tv-abonnementen via internet. Hierdoor zou Apple gaan concurreren met kabel- en satelliettelevisie in Amerika. Uiteraard zijn de banden die Steve Jobs heeft met Disney tijdens deze onderhandelingen erg handig.

Apple zou van plan zijn om media-bedrijven als CBS en ABC $2 tot $4 per maand te betalen per abonnee. De standaard kabelzenders zouden $1 tot $2 krijgen per abonnee van Apple. Deze bedragen liggen een stuk hoger dan wat televisiezenders op dit moment krijgen van traditionele distributeurs. Een “best of television” abonnement zou consumenten $30 per maand gaan kosten. Hiervoor zouden ze een bundel krijgen met de populairste zenders, die advertentievrij kunnen worden bekeken.

In het artikel komen ook nog wat details over de Apple Tablet naar voren. Volgens de Wall Street Journal is Apple namelijk op dit moment bezig om de laatste hand te leggen aan een voor de tablet aangepaste versie van iTunes. De tablet zal een echte multimedia-gadget worden, die groter is dan een iPhone, maar kleiner dan een laptop. Apple zou van plan zijn om het apparaat eind maart volgend jaar uit te brengen.

Reageer op artikel:
Apple onderhandelt over televisie via internet
Sluiten