Statenweg
Statenweg Nieuws 31 december 2009

Apple niet verantwoordelijk voor mogelijke gehoorschade iPod

Een rechter in de Verenigde Staten heeft in hoger beroep bepaald dat Apple niet verantwoordelijk gehouden kan worden voor mogelijke gehoorschade door de iPod. In 2008 deed een lagere rechter dezelfde uitspraak in de zaak.

Joseph Birdsong en Bruce Waggoner, die de rechtszaak in 2006 aanspanden tegen Apple, stellen dat de meegeleverde oordopjes te diep in het oor geplaatst kunnen worden, waardoor de kans op gehoorschade toeneemt. Hoewel de iPod 115 decibels kan voortbrengen, zou bovendien onvoldoende bescherming zijn ingebouwd in de vorm van een decibelmeter of isolatie die te harde geluiden afzwakt.

Hoewel de aanklacht laat zien hoe de iPod veiliger gemaakt kan worden, acht de rechter het niet bewezen dat de iPod gevaarlijker is voor het gehoor dan elke andere mp3-speler. Apple zou kopers voldoende waarschuwen voor de gevaren. Het tweetal heeft bovendien zelf nooit gehoorschade opgelopen door de iPod.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple niet verantwoordelijk voor mogelijke gehoorschade iPod
Sluiten