Apple niet verantwoordelijk voor mogelijke gehoorschade iPod

10 reacties

Een rechter in de Verenigde Staten heeft in hoger beroep bepaald dat Apple niet verantwoordelijk gehouden kan worden voor mogelijke gehoorschade door de iPod. In 2008 deed een lagere rechter dezelfde uitspraak in de zaak.

Joseph Birdsong en Bruce Waggoner, die de rechtszaak in 2006 aanspanden tegen Apple, stellen dat de meegeleverde oordopjes te diep in het oor geplaatst kunnen worden, waardoor de kans op gehoorschade toeneemt. Hoewel de iPod 115 decibels kan voortbrengen, zou bovendien onvoldoende bescherming zijn ingebouwd in de vorm van een decibelmeter of isolatie die te harde geluiden afzwakt.

Hoewel de aanklacht laat zien hoe de iPod veiliger gemaakt kan worden, acht de rechter het niet bewezen dat de iPod gevaarlijker is voor het gehoor dan elke andere mp3-speler. Apple zou kopers voldoende waarschuwen voor de gevaren. Het tweetal heeft bovendien zelf nooit gehoorschade opgelopen door de iPod.

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  guide506

  die laatste zin! Echt get a life…

 • Profielfoto
  KR1275

  Welkom in Amerika. Tsja, nu maar weer op zoek naar een andere claim, waar ik geld kan halen.

 • Profielfoto
  MrHammond

  En terecht, je bent er zelf bij als je ‘m te hard zet!

 • Profielfoto
  iPodzz

  Ik heb een Bose koptelefoon die gaat volgensmij nog verder mijn oor in.
  En als die mensen zelf voor een iPod kiezen en hard zetten is het toch hun eigen schuldt?!

 • Profielfoto
  eiko

  als de apple oor dopjes iets niet doen is het ver genoeg je oor in gaan

 • Profielfoto
  Lexis

  Door de laatste zin kun je zien dat ze inderdaad gewoon claimen om geld te verdienen.

 • Profielfoto
  BartVM

  dan ik hitachi, de fabrikant van mijn stereo ook aanklagen, als ik hem vollebak open zet en ik ga met men oor tegen de boxen staan kan ik ook gehoorschade oplopen, dat ding gaat hard genoeg om de mensen van 4 huizen verder mee te laten genieten…

 • Profielfoto
  Mich

  hehe

 • Profielfoto
  Lauwrence

  En terecht.

  In ditzelfde daglicht snap ik ook niet dat mensen een sigaretten fabrikant kunnen aanklagen en dat ook winnen.

  Mensen willen enerzijds hun eigen doen en laten volledig zelf bepalen, maar wel aan de hand genomen worden wanneer het verlangen naar plezier de overhand neemt (sorry, kon even geen betere omschrijving bedenken).

 • Profielfoto
  63743 Master

  ik hoor echt wel of ik mijn muziek te hard heb staan!