Apple gaat Kaarten op de iPhone verbeteren

4 reacties

Ben je nog op zoek naar een baan, en vind je het niet erg om daarvoor naar Cupertino te moeten verhuizen, dan heeft Apple misschien nog een mooi plek voor je openstaan. Apple is namelijk op zoek naar een ‘iPhone Software Engineer’. Deze ‘iPhone Software Engineer’ zal meehelpen om de Kaarten-applicatie op de iPhone verder te ontwikkelen. Of, zoals Apple het zelf schrijft:

“The iPhone has revolutionized the mobile industry and has changed people’s lives and we want to continue to do so. We want to take Maps to the next level, rethink how users use Maps and change the way people find things. We want to do this in a seamless, highly interactive and enjoyable way. We’ve only just started.”

Het is opvallend dat Apple zoveel loslaat over hun toekomstplannen, omdat ze dit eigenlijk nooit doen. Mogelijk heeft dit te maken met de plannen van Google om turn-by-turn navigatie op mobiele toestellen met Android gratis aan te bieden. Ook is Google van plan om navigatie op Android toestellen nog verder te verbeteren. De Android Maps applicatie ondersteunt bijvoorbeeld nu al Voice Search, een functie die in Kaarten op de iPhone ontbreekt.

Onlangs kocht Apple kaartenmaker Placebace over. De mogelijkheid dat Apple voor de Kaarten-applicatie helemaal afstapt van Google Maps is dus aanwezig.

Reacties

4 reacties