‘Apple gaat 26% meer Macs verkopen in 2010’

13 reacties

Volgens een analist van Caris & Company, zou het goed kunnen dat Apple volgend jaar flink meer Macs gaat kopen. De analist verwacht namelijk dat de verkoop van Macs in 2010 wereldwijd met 26% zal stijgen. Hiermee zou het aandeel van Macs meer stijgen dan de totale toename van de PC-industrie, die het onderzoeksbureau op zo’n 16% schat voor 2010.

Door deze toename zou Apple aan het eind van 2010 wereldwijd een marktaandeel hebben van 4%. Caris & Company ziet de gemiddelde prijs van een Apple computer, die nu op $1289 ligt, als een goede zet. Deze prijs ligt wel bijna twee keer zo hoog als de gemiddelde prijs van een PC. Door deze hogere prijs is de marge van Apple op Macs zo’n twee tot drie keer hoger dan die van concurrerende PC-merken, denkt het onderzoeksbureau.

Afgelopen kwartaal verkocht Apple 17% meer Macs dan een jaar geleden. Hoewel veel consumenten graag zouden willen dat Apple met goedkopere computers komt, is deze kans vrij klein. Cijfers laten namelijk keer op keer zien dat Apple niet zozeer succesvol is door het grote aantal computers dat het bedrijf verkoopt, maar door de hogere marges die Apple hanteert.

Reacties

13 reacties
 • Profielfoto
  MB12

  Het is slechts een kwestie van tijd voordat de Macs de meest gebruikte computers zijn ;).

 • Profielfoto
  spacefreek

  Laten we het hopen!:D

 • Profielfoto
  BigAL

  Ik wordt zo moe van die percentages… apple heeft een percentage van pakweg 5%. Dus laten we voor het rekenkudig gemak aannemen dat er wereldwijd van alle systemen samen 100 pc’s worden verkocht. En in dit voorbeeld zou apple er dus 5 verkopen. Het jaar erop verkoopt apple er 6, een toename van 20%. Maak me gek! Reuze indrukwekkend, inderdaad.

 • Profielfoto
  ProBookMac

  Moet ook weer niet te populair worden

  Vroeger was je toch wel een beetje apart met die ‘speelgoed’ computer

  Nu wil iedereen er een. windows beu na zoveelste update

 • Profielfoto
  MoNdO GeNeRaToR

  En voor die prijs wil ik nu eens eindelijk mijn twee jaar garantie.

 • Profielfoto
  Cycle Maniac

  Inderdaad; graag nu ‘ns 2 jaar garantie. Maar die kans ik klein, gezien de stijging van Apple’s afzet voorlopig alleen maar lijkt door te groeien.

  En @Ken Frieser / @spacefreek: Ik hoop het NIET dat Apple de fabrikant van ‘de meest gebruikte computers’ wordt: Dat zou betekenen dat Apple meer de nadruk op kwantiteit dan op kwaliteit moet gaan leggen. Dat is niet wenselijk.

 • Profielfoto
  NTG

  Apple moet gewoon de huidige koers aanhouden, maakt niet uit hoe populair ze worden, de computers moeten wel aan de prijs en kwalitatief hoogstaand blijven!

  en is 26% niet erg optimistisch?

 • Profielfoto
  Mac Erger Je Niet

  Zucht….Voor de 472e keer:

  Je Hebt Twee Jaar Garantie

 • Profielfoto
  tinux

  “zou het goed kunnen” het zou ook goed kunnen dat we een warme zomer krijgen, of dat mannen zwanger kunnen geraken…
  “Door deze hogere prijs is de marge van Apple op Macs zo’n twee tot drie keer hoger dan die van concurrerende PC-merken” en wij maar kopen…. Apple lacht zich een breuk om ons… totdat er iets met je Mac aan de hand is… dan is Apple ineens niet meer thuis. Dank je X-Alt. NOT

 • Profielfoto
  snipper

  Zowel voor m’n werk als privé zit ik hele dagen, dan wel nachten achter de computer. Dat ding moet dus gewoon betrouwbaar zijn. Kost dat twee keer zo veel als wat er uitgegeven wordt aan een gemiddelde PC waar de buurvrouw viva.nl op leest? Lekker belangrijk!

  En ook weer de geëikte reactie dat ‘het niet te populair moet worden’. Waarom niet? Zie je graag mensen ploeteren met Windows? Is leedvermaak nou echt zo leuk? Ik begrijp niet dat mensen met hun volle verstand alleen maar naar de prijs blijven kijken, zelfs als ze uit eigen ervaring weten dat het na een half jaar al traag als stront wordt.

 • Profielfoto
  Mac Erger Je Niet

  Sommige mensen zijn denk ik bang dat ze geen uniek individu meer zijn als ‘hun’ merk te groot wordt…

  Beetje zoals toen U2 begon door te breken, toen haakte ook veel ‘fans van het eerste uur’ af, omdat het nu toch echt te commercieel werd…. :p

 • Profielfoto
  snipper

  Moet ik wel zeggen, als er IEMAND mediageil is, is het Bono!:) met z’n eeuwige zonnebril. Heeft hij aandelen in een zonnebrillenmerk ofzo?!

 • Profielfoto
  pitch

  Ik denk eerder dat hij zijn eigen zonnebrillenlijn heeft :p