Siebren Verhoef
Siebren Verhoef Nieuws 8 december 2009

App Store is 1011 apps armer

iPhone ontwikkelaar Molinker is vanaf nu met geen enkele app meer te vinden in de App Store. De ontwikkelaar had totaal 1011 apps in de App Store staan, maar is vanaf nu door Apple geblokkeerd, en kan dus geen apps meer toevoegen. De reden hiervoor is dat de ontwikkelaar er voor schijnt te hebben gezorgd dat er nep-reviews werden geplaatst voor al zijn apps.

De ontwikkelaar dacht slim te zijn door deze reviews allemaal te (laten) voorzien van 5 sterren. Uiteraard hebben meerdere gebruikers dit op een gegeven moment door gekregen, doordat hun review, voorzien van minder dan 5 sterren, wel erg opvielen tussen alle andere reviews die wel een beoordeling van 5 sterren kregen. Zo kreeg de app NightCam Pro van Molinker 42 keer 5 sterren, en slechts 2 keer een beoordeling met 1 ster. Alle nep-reviews waren geschreven door gebruikers die alleen apps van Molinker beoordeelden, ook iets wat niet erg gebruikelijk is in de App Store.

Uiteindelijk schreven het iPhone-weblog iPhoneography en een gebruiker van de App Store een e-mail naar Phil Schiller, met daarin hun verdenkingen. Hoewel Schiller op deze e-mail niet direct reageerde, werden wel alle apps van Molinker uit de App Store verwijderd. Later stuurde Schiller een e-mail terug met de bevestiging dat alle apps van Molinker, inclusief de reviews, waren verwijderd uit de App Store. De website van Molinker is nog niet aangepast aan de nieuwe situatie…

Reageer op artikel:
App Store is 1011 apps armer
Sluiten