App Store is 1011 apps armer

18 reacties

iPhone ontwikkelaar Molinker is vanaf nu met geen enkele app meer te vinden in de App Store. De ontwikkelaar had totaal 1011 apps in de App Store staan, maar is vanaf nu door Apple geblokkeerd, en kan dus geen apps meer toevoegen. De reden hiervoor is dat de ontwikkelaar er voor schijnt te hebben gezorgd dat er nep-reviews werden geplaatst voor al zijn apps.

De ontwikkelaar dacht slim te zijn door deze reviews allemaal te (laten) voorzien van 5 sterren. Uiteraard hebben meerdere gebruikers dit op een gegeven moment door gekregen, doordat hun review, voorzien van minder dan 5 sterren, wel erg opvielen tussen alle andere reviews die wel een beoordeling van 5 sterren kregen. Zo kreeg de app NightCam Pro van Molinker 42 keer 5 sterren, en slechts 2 keer een beoordeling met 1 ster. Alle nep-reviews waren geschreven door gebruikers die alleen apps van Molinker beoordeelden, ook iets wat niet erg gebruikelijk is in de App Store.

Uiteindelijk schreven het iPhone-weblog iPhoneography en een gebruiker van de App Store een e-mail naar Phil Schiller, met daarin hun verdenkingen. Hoewel Schiller op deze e-mail niet direct reageerde, werden wel alle apps van Molinker uit de App Store verwijderd. Later stuurde Schiller een e-mail terug met de bevestiging dat alle apps van Molinker, inclusief de reviews, waren verwijderd uit de App Store. De website van Molinker is nog niet aangepast aan de nieuwe situatie…

Reacties

18 reacties
 • Profielfoto
  binaries4me

  Woow 1011 apps van 1 ontwikkel team! die gasten zijn hard te keer gegaan.

 • Profielfoto
  Dr. Maddox

  Mooi zo! Van mij mag er nog wel tig keer de bezem door! De appstore kan nog stukken beter. Kwestie van de rommel er uit zien te vissen idd..

 • Profielfoto
  JTD

  Wat zegt een review over de werking van een App, Dr. Maddox?

  Wat die gast doet is natuurlijk niet juist, maar wel begrijpelijk. Maar dat doet niks af aan de werking van zijn Apps, toch?

  Als de mogelijkheid er is en je doet er niemand kwaad mee dan is er toch niks aan de hand. Apple kan op z’n minst beginnen met een waarschuwing. Nu heeft Apple niet alleen de maker tuc, maar ook de gebruiker…

 • Profielfoto
  computer space

  Als het zoeksysteem van de winkel kakka-scheisse tot en met is, wat wil je dan. Dood aan de app-store! Leve het open alternatief.

 • Profielfoto
  Dr. Maddox

  Maar zeg nou zelf.. met 1101 apps en een website gemaakt in iWeb kan je toch weinig kwaliteit toevoegen aan de App store. Ik vind het best leuk dat beginnende ontwikkelaars een kans krijgen maar dan wel onder de voorwaarde dat het iets toevoegt en kwalitatief is. Als ik uit mijn hoofd alle denkbare apps zou opnoemen kom ik misschien op +/- 100 apps uit. Hoe is het dan mogelijk dat je op 1011 apps uitkomt?!

 • Profielfoto
  Ruud Ravenhorst

  Ik ben benieuwd hoeveel apps van andere ontwikkelaars er straks plotseling -op verzoek van de ontwikkelaars- veel minder recensies krijgen:)

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Waar komt dat verhaal van die 1011 apps nu vandaan???
  Die man heeft toch geen 1011 apps?
  Hoogstens een stuk of 8?

 • Profielfoto
  JTD

  Ik heb geen idee wat voor een Apps er allemaal zijn, maar het issue is nu dat deze lui meteen de toegang ontzegt wordt omdat ze zelf hun apps reviewen. Nou en? Ze zijn door de strenge selectie van apple gekomen, maar door een externe factor, die niets met de app te maken heeft, worden ze eruit geknikkerd.
  Als dit beleid niet duidelijk is omschreven door Apple vind ik eigenlijk dat Apple ook fout bezig is met deze actie. Dat bedoelde ik te zeggen, Dr Maddox. Schnappie?

 • Profielfoto
  rednesed

  @karelwillem

  Als je naar deze link gaat van de heer in kwestie:

  http://www.molinkerinc.com/apps/travelto/#1

  Dan heeft de man voor +500 steden een app in elkaar gebokst. Dus we zitten minstens aan 500+8.

 • Profielfoto
  Kenneth B. Done

  Ik geloof niks van die 1011 apps.

 • Profielfoto
  Melle

  Hoe is het dan mogelijk dat je op 1011 apps uitkomt?

  Simpel, als jij er al op 100 zou komen,
  dan neemt/vraagt/steelt/koopt/onderhandelt/leent hij gewoon nog 911 ideeën van andere mensen.

  En 1011, 508, 10 … wat doet het er toe?

  De kerel is er uit gesmeten en dat is betwistbare beslissing.
  Er is fraude, dat staat vast > onbetwistbaar
  De sanctie… die staat ook vast > betwistbaar

  Tjah, apple zal een precedent willen scheppen zeker…

 • Profielfoto
  prullenbak

  1011 is binair voor 11…11 apps dus;):P

 • Profielfoto
  rednesed

  @Melle, ook deze fraude is betwistbaar. De man kan ongelooflijk weg zijn van z’n eigen apps en een constante drang met zich meedragen om zichzelf telkenmale 5 sterren toe te dichten.

 • Profielfoto
  Melle

  @ Rednesed, daar heb je een punt. Maar zou een goede huisvader dit doen?
  Ik meen dat, in een rechtzaak, die ongelooflijke vorm van narcisme niet afdoende zou zijn om de man in kwestie vrij te spreken.
  En in het artikel is toch sprake van 45 reviews. Mij lijkt dat het slechts legaal is dat men per persoon 1 stem uitbrengt, tenzij men natuurlijk zou pleiten dat de man in kwestie niet enkel een ongelooflijke narcist is, maar ook schizofrener is dan Van Gogh, Einstein en Newton tesamen.

 • Profielfoto
  Ce
 • Profielfoto
  BigAL

  Sorry hoor, wat zegt dit over de betrouwbaarheid van Apple voor App ontwikkelaars? Heb je een onderneming gebaseerd op Apps en opeens zijn ze allemaal verdwenen. Weg inkomen. Geen overleg, geen waarschuwing, niets. Een soort talibaan tactiek.

 • Profielfoto
  ctxppc

  @BigAL: Zowel Apple als Molinker is/zijn schuldig.
  @OMT: Ik zie al een wijziging op hun website: OFFLINE!

  Hij heeft gewoon 1011 apps gemaakt met exact dezelfde code, maar verschillende resources. De code toont gewoon een WebKit-veld en de resource is een stomme website gemaakt in Dashcode. De bezem door!

 • Profielfoto
  BigAL

  @ctxppc: welke ondernemer zegt nou niet dat zijn producten geweldig zijn en dat je ze moet kopen? Het is gewoon willekeur en een App-ondernemer bashen.