27-inch iMacs lopen vertraging op

34 reacties

Een woordvoerder van Apple heeft gisteren tegenover CNET zijn excuses aangeboden voor het feit dat bestellingen van de 27-inch iMac flink vertraging kunnen oplopen. Volgens de woordvoerder is de nieuwe iMac een enorm succes, en doet Apple z’n best om bestellingen zo snel mogelijk te verwerken.

Hoewel er behalve het succes van de nieuwe iMac geen duidelijke reden wordt gegeven door de vertragingen, fluisteren verschillende bronnen dat dit wel eens te maken zou kunnen hebben met de grafische problemen waar de 27-inch iMac in sommige gevallen last van heeft. Veel gebruikers zouden onder andere last hebben van een flikkerend scherm. Mogelijk is Apple deze problemen nu aan het oplossen, en is daardoor de vertraging ontstaan.

Eerder waren er al problemen met Flash op de 27-inch iMac. Deze problemen waren software-matig, en werden door de 10.6.2 update verholpen. Ook zouden sommige iMacs niet willen opstarten, of geleverd worden met een beschadigd scherm. Momenteel is de verzenddatum van de 27-inch iMac in de online Apple Store 2 weken, de verzenddatum van de 21,5-inch iMac bedraagt slechts 24 uur.

Was je van plan om een 27-inch iMac aan iemand cadeau te doen voor de kerst, dan zou het goed kunnen dat deze niet meer op tijd in huis is voor de feestdagen. In dat geval kun je natuurlijk altijd even een kijkje nemen bij de OMT cadeautips, voor een cadeau dat wél op tijd in huis is.

Reacties

34 reacties
 • Profielfoto
  Maverick9898

  Vind het nogal wat om iemand een 27 inch iMac als cadeau voor kerst te geven:P.

 • Profielfoto
  MarvinE

  Heb laatst ook iMac 27″ gekocht, en heb heeeel af en toe last van een flikkerend scherm. Probleem lost zichzelf op als ik ‘m opnieuw opstart.

 • Profielfoto
  Rnowed

  @MarvinE
  “Probleem lost zichzelf op als ik ‘m opnieuw opstart.”
  Noem je dat een oplossing?

 • Profielfoto
  Lau24

  Ja dan spoor je toch echt niet als je iemand een 27inch Imac cadeau doet, tenzij je miljonair bent ofzo;)

 • Profielfoto
  RoyHochstenbach

  Past toch nooit onder de kerstboom?! :p

 • Profielfoto
  Jesper

  “De verzenddatum van de 21,5-inch iMac bedraagt slechts 24 uur”

  Da’s niet helemaal waar. Als je er een toetsenbord bij wilt aan een snoertje, dan duurt t’ gerust 1 week…

 • Profielfoto
  MarvinE

  @Rnowed, beter dan het zo laten.

 • Profielfoto
  MrBelloNLD

  zelf een 5-tal bij klanten weggezet,

  eentje geeft flikkerend scherm (af en toe) zodra er andere “zware” apparatuur aan staat, lijkt te maken te hebben met stroom stabiliteit ? gaan testen met UPS

  ook de helderheid voluit lijkt te helpen.

 • Profielfoto
  Mona

  Denk dat ’t aan de Magic Mousjes ligt … :p

 • Profielfoto
  Mich

  @RoyHochstenbach

  grotere kerstboom kopen…:p

 • Profielfoto
  Schmrtzzz

  Heb mijn i5 met nummeriek toetsenbord op 26 oktober besteld bij MacHouse, ze hebben nog steeds geen idee wanneer ik hem krijg.

 • Profielfoto
  Koerdish

  Lau24 op maandag 14 december 2009 11:42
  Ja dan spoor je toch echt niet als je iemand een 27inch Imac cadeau doet, tenzij je miljonair bent ofzo
  ————————————————————
  Als je miljonair bent dan geef je een iets veel leuker en Imac om vervolgens nog de leuke tijden te herinneren :p :p :p

 • Profielfoto
  MacMeijers

  Ik heb ‘em in de Applestore besteld, daar is de bestelstuatus nog steeds levering op 18 december. Besteld op 2 december

 • Profielfoto
  R-Flow

  De iMacs worden kwalitatief steeds beter…

 • Profielfoto
  voor een apple en een ei

  Siebren mag het OMT-dictee ook wel eens doen! Want volgens mij is het toch echt softwarematig en niet software-matig.

 • Profielfoto
  binaries4me

  eind oktober i7 besteld bij Icenter nog niks binnen wordt nu dus januari wordt je echt niet vrolijk van.

 • Profielfoto
  pietersteijger

  Hmm ik wilde mezelf er een cadeau doen voor in m’n studio, maar naar dit soort berichten ga ik serieus overwegen om op de nieuwe Mac Pro te wachten.

 • Profielfoto
  sypie

  Ja, dat krijg je er van als je iets nieuws op de markt smijt en er niet veelvuldig getest is. En nou niet allemaal zeggen dat het niet zo is, want het is gewoon rommel wat ze de markt op zetten. Het is niks meer en niks minder dan concurrenten de markt op zetten alleen heeft Apple het vooroordeel dat het beter is omdat er een Appeltje op staat en omdat het wat duurder is. Enige bijkomende voordeel is dat OS X er goed op draait.

 • Profielfoto
  Cenobyte

  @sypie: gelukkig heb jij uitgebreid empirisch onderzoek verricht en weet je waar je over praat… ???

 • Profielfoto
  maconly

  Amateuristische misser van Apple.

 • Profielfoto
  maconly

  @ sypie

  Dat het rommel is is zwaar overdreven, Apple maakt geweldige producten.

  Ik vind m’n nieuwe imac 27 inch beter werken dan m’n macpro.

  Levertijden is dramatisch, dat kost ze echt een berg omzet bijn Apple.

 • Profielfoto
  63743 Master

  wel een leuk kerstcadeau :D

 • Profielfoto
  MichMich

  Als het goed is (en ik UPS mag geloven) wordt mijn 27″ i7 overmorgen afgeleverd…;)

 • Profielfoto
  sypie

  Uiteraard heb ik uitgebreid emperisch onderzoek gedaan. Als je genoeg websites leest over Apple dan worden de conclusies al snel voor je getrokken. Misschien een klein beetje overtrokken..maar het verschil met de grote massa fabrikanten is klein, ontzettend klein.

 • Profielfoto
  maikel22

  Bestelling gedaan in de online Apple Store op 27 nov (Black Friday), levertijd was toen uiterlijk 23 dec. Op 11 dec was de levertijd uiterlijk 17 dec. 14 dec (vandaag) was de levertijd uiterlijk 15 dec. En hij is vanmiddag (14 dec) binnengekomen.

  Van 23 dec naar 14 dec is toch best rap. Kortom bij mij was het 17 dagen.

 • Profielfoto
  maikel22

  @MarvinE
  was dat al in de eerste paar uren? of pas na dagen of weken?

 • Profielfoto
  R-Flow

  @Cenobyte
  De iMacs kampen met het ene na het andere probleem sinds de introductie van de eerste aluminium iMacs. Als de schermen het niet massaal begeven is het de GPU of SuperDrive wel. Nu zijn de schermen alweer aan de beurt. Het internet en met name Apple’s eigen discussiefora staan er blauw mee.

 • Profielfoto
  aux

  Goh. Op Black Friday werd mij in een niet nader te noemen Applewinkel verteld dat er inderdaad leverproblemen zouden zijn. Desalniettemin een 27″ besteld via apple.nl, en precies een week later werd ‘ie bezorgd. Slechts 1 week hoeven wachten dus.:)

 • Profielfoto
  Jacqie

  Heb mijne op black friday besteld.
  Verwachte verzenddatum was 11/12 en leverdatum 17/11.
  Donderdag de 10e kreeg ik bericht dat hij verzonden was en gister is hij aangekomen (14e). Dus al met al 9 werkdagen verzendtijd.

 • Profielfoto
  Warped

  Mijn nieuwe 27″ iMac lijkt ook kuren te hebben. Vanmorgen net na het opstarten tijdje last gehad van een flikkerend scherm dat zo af en toe op zwart ging. Het lijkt er op dat het nu weer ok is.

  Vreemd dat ik mijn iMac al twee weken heb staan en daarvoor nooit last heb gehad.

 • Profielfoto
  Marius1976

  Ik ben het volledig eens met sypie. Dat iemand zelf misschien heel goede ervaringen heeft met Apple-producten, is natuurlijk nog geen bewijs dat Apple wèl goede kwaliteit levert. Ook het tegenovergestelde geldt. Mijn persoonlijke slechte ervaringen met de hardware in de machines van Apple, is nog geen direct bewijs voor Sypies gelijk.

  Toch werkt het in de praktijk wel vaak zo. Men roept volgens eigen ervaringen. Zo heb ik heb meerdere iPods, een iMac G5 en een iBook G4, en op een eerste generatie iPod shuffle na, is alles al één of meerdere keren binnen de garantietermijn voor reparatie terug geweest. En dan ben ik zelf nog een voorzichtig en zuinig persoon.

  Nou is het dus natuurlijk niet ‘eerlijk’ om op grond van mijn eigen ervaringen te roepen dat het allemaal maar troep is wat Apple levert, al is dat wel mijn persoonlijke indruk.

  Toch beschrijft de strekking van sypies 2e post precies hoe ik het zie:

  Er zit eigenlijk geen verschil in de ‘rommel’ van PC fabrikanten en de ‘rommel’ van Apple. Het is beiden even goed, of even slecht. Het is maar hoe je het bekijkt.

  OS X is fantastisch, en dat maakt -samen met het gelikte uiterlijk van Apple-computers- het natuurlijk een superding om te kopen en te gebruiken.

  Toch denk ik dat juist door het mooie design de hardware extra veel te verduren heeft. Door slechte warmteafvoer bijvoorbeeld.

  Ik vind het jammer dat velen door een roze bril blijven kijken. Wat dat betreft vind ik dat verhaal van dat Stockholm syndroom en de iPhone wel herkenbaar. Sommige mensen lijken werkelijk niets kwaads over Apple te willen horen:

  Zelfs al zouden ze zien dat er een gewoon Foxconn motherboard in hun eigen iMac wordt geplaatst, lijken ze van mening te zijn dat doordat het in een Apple behuizing zit, het ineens goede hardware is.

  Das toch bijzonder?

 • Profielfoto
  Mac Erger Je Niet

  Eigen ervaring is totaal niet representatief natuurlijk. En ‘Op internet gelezen dat het vaak voorkomt’ zegt ook weinig tot niets.
  Waar ik werk hebben we de afgelopen 5 jaar zo ongeveer ieder model Mac/iPod op demo gehad. Die draaien zo’n 9 uur per dag, gemiddeld 1-1,5 jaar lang. aantal hardware problemen: 1 (defecte geheugendimm)
  Ook niet representatief, wie weet hoeveel problemen bedrijf B heeft… in ieder geval lijkt het me niet verstandig om conclusies te trekken uit dergelijke berichten, of om teveel te luisteren naar ongefundeerde meningen van sommige forum-bezoekers.

 • Profielfoto
  Marius1976

  @sullivan

  Helemaal mee eens. Al denk ik dat er op zich wel reden is tot een kritische blik in algemene zin naar electronica. Ik heb -gevoelsmatig- niet het idee dat de vooruitgang bij welk merk dan ook, automatisch inhoudt dat de spullen er kwalitatief beter op worden.

  En omdat de inhoud van een Apple computer ook ‘maar’ gewoon een moederbord made by Foxconn is, is er geen enkele reden om aan te nemen dat het -omdat het in een kast zit met een apple logo- dan ineens stukken beter is van kwaliteit.

  Als je het over gebruikerservaringen hebt -die inderdaad niet veel zeggen- ik heb hier ook twee van die extreem low budget PC’s staan. En laten dat nu net de computers zijn die het altijd doen. Ik zou willen dat ik dezelfde ervaring had met mijn macs.

 • Profielfoto
  MichMich

  Mijn Macje staat ondertussen stil in Keulen… Hopelijk morgen het vervolg van de grote reis?