Siebren Verhoef
Siebren Verhoef Nieuws 14 december 2009

27-inch iMacs lopen vertraging op

Een woordvoerder van Apple heeft gisteren tegenover CNET zijn excuses aangeboden voor het feit dat bestellingen van de 27-inch iMac flink vertraging kunnen oplopen. Volgens de woordvoerder is de nieuwe iMac een enorm succes, en doet Apple z’n best om bestellingen zo snel mogelijk te verwerken.

Hoewel er behalve het succes van de nieuwe iMac geen duidelijke reden wordt gegeven door de vertragingen, fluisteren verschillende bronnen dat dit wel eens te maken zou kunnen hebben met de grafische problemen waar de 27-inch iMac in sommige gevallen last van heeft. Veel gebruikers zouden onder andere last hebben van een flikkerend scherm. Mogelijk is Apple deze problemen nu aan het oplossen, en is daardoor de vertraging ontstaan.

Eerder waren er al problemen met Flash op de 27-inch iMac. Deze problemen waren software-matig, en werden door de 10.6.2 update verholpen. Ook zouden sommige iMacs niet willen opstarten, of geleverd worden met een beschadigd scherm. Momenteel is de verzenddatum van de 27-inch iMac in de online Apple Store 2 weken, de verzenddatum van de 21,5-inch iMac bedraagt slechts 24 uur.

Was je van plan om een 27-inch iMac aan iemand cadeau te doen voor de kerst, dan zou het goed kunnen dat deze niet meer op tijd in huis is voor de feestdagen. In dat geval kun je natuurlijk altijd even een kijkje nemen bij de OMT cadeautips, voor een cadeau dat wél op tijd in huis is.

Reageer op artikel:
27-inch iMacs lopen vertraging op
Sluiten