Vimeo en Livestream worden iPhone vriendelijk

Door: Siebren Verhoef - 5 reacties

De wat professionelere variant van YouTube, Vimeo en streamingdienst Livestream zijn sinds kort iPhone vriendelijk geworden. Voorheen was het niet mogelijk om vanaf deze websites video te bekijken op je iPhone, maar hier is nu een einde aan gekomen. En aangezien het er niet op lijkt dat Flash snel naar de iPhone zal komen, is dit geen overbodige luxe.

Van Vimeo zijn nu al de ‘Staff Picks’ en de HD-video’s geconverteerd zodat ze op de iPhone te bekijken zijn. Volgens de makers zal hier in de toekomst nog meer content bijkomen die behalve voor de iPhone ook geschikt is voor toestellen met Android. Binnenkort krijgen Plus-members de mogelijkheid om de video’s die ze uploaden ook te converteren naar een formaat dat geschikt is voor de iPhone. In de toekomst zal Vimeo met een eigen iPhone-app komen.

De nieuwe dienst van Livestream zorgt ervoor dat live video gestreamd kan worden naar de iPhone. De gratis dienst is net als Vimeo te bekijken via Safari op je iPhone. Wel wordt voor de iPhone een aparte URL gebruikt, namelijk iphone.livestream.com. De dienst maakt gebruik van de H.264 HTTP live streaming die sinds dit jaar door het iPhone OS wordt ondersteund.

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  aardbeiensiroop

  Nice!

 • Profielfoto
  Gigs

  Ben heel benieuwd hoe groot dat H.264 HTTP live streaming nog gaat worden. Wordt ’t DE nieuwe standaard?

 • Profielfoto
  Hostyle

  Het werkt in ieder geval prettig voor Vimeo. Als ze het nou ook nog mogelijk maken om de video’s van je contacten naar voren te trekken, wordt eht helemaal super. Maar daarvoor moeten we denk ik even wachten op de app.

 • Profielfoto
  mattiman

  Mooi! Kwaliteit (Vimeo) over 3G is super, veel beter dan ik via de youtube app krijg.

 • Profielfoto
  63743 Master

  Eens ff teste!