Siebren Verhoef
Siebren Verhoef Nieuws 30 november 2009
Leestijd: 1 minuut

Vierde generatie iPhone duikt op

De nieuwe iPhone, die ergens volgend jaar zal uitkomen, wordt al getest. Dat ontdekte de ontwikkelaar van de iPhone app iBART, die de verwijzing “iPhone3,1” tegenkwam in de statistieken van zijn programma. De huidige iPhone 3GS staat bekend als “iPhone2,1”.

Verwijzingen als “iPhone3,1” worden door Apple toegekend aan hardware, en hebben niks te maken met de software die op het apparaat draait. De verwijzing naar “iPhone3,1” werd in augustus al eerder ontdekt in de iPhone-firmware. Nu blijkt dus dat een iPhone met als identificatienummer “iPhone3,1” gebruik heeft gemaakt van een iPhone applicatie die het openbaar vervoer rond San Francisco in kaart brengt.

Vorig jaar in oktober doken op dezelfde manier verwijzingen naar “iPhone2,1” op, wat uiteindelijk de iPhone 3GS bleek te zijn. Ook toen bevond de test-iPhone zich in de buurt van de ‘San Francisco Bay Area’, de plek waar Apple is gevestigd. Het is nog niet duidelijk welke nieuwe functies de vierde generatie iPhone zal bevatten. Eerdere geruchten spraken van een ‘multi-core’-processor in de nieuwe iPhone, die ervoor zou zorgen dat de iPhone weer een stukje sneller wordt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.