Vierde generatie iPhone duikt op

Door: Siebren Verhoef - 12 reacties

De nieuwe iPhone, die ergens volgend jaar zal uitkomen, wordt al getest. Dat ontdekte de ontwikkelaar van de iPhone app iBART, die de verwijzing “iPhone3,1” tegenkwam in de statistieken van zijn programma. De huidige iPhone 3GS staat bekend als “iPhone2,1”.

Verwijzingen als “iPhone3,1” worden door Apple toegekend aan hardware, en hebben niks te maken met de software die op het apparaat draait. De verwijzing naar “iPhone3,1” werd in augustus al eerder ontdekt in de iPhone-firmware. Nu blijkt dus dat een iPhone met als identificatienummer “iPhone3,1” gebruik heeft gemaakt van een iPhone applicatie die het openbaar vervoer rond San Francisco in kaart brengt.

Vorig jaar in oktober doken op dezelfde manier verwijzingen naar “iPhone2,1” op, wat uiteindelijk de iPhone 3GS bleek te zijn. Ook toen bevond de test-iPhone zich in de buurt van de ‘San Francisco Bay Area’, de plek waar Apple is gevestigd. Het is nog niet duidelijk welke nieuwe functies de vierde generatie iPhone zal bevatten. Eerdere geruchten spraken van een ‘multi-core’-processor in de nieuwe iPhone, die ervoor zou zorgen dat de iPhone weer een stukje sneller wordt.

Reacties

12 reacties
 • Profielfoto
  Maikelw

  Mooi, nog 10 maanden ofzo dan mag ik een nieuwe uitzoeken:D Hoop dat hij dan al te verkrijgen is.

  De 2G die ik nu heb is ook prachtig (Vindt hem zelfs mooier dan mijn vorige 3G), maar het mag van mij wel weer wat dunner:)

 • Profielfoto
  syltheboy

  De 2G is ook mooier dan de 3G.:p Ik vind hem gewoon wat beter bij de Macs passen.;)

 • Profielfoto
  The JM
 • Profielfoto
  So Klear

  Van mij mogen ze de camera toch wel iets meer naar het standaard van nu trekken en ergens een flitser verstoppen zou ook niet mis zijn.

 • Profielfoto
  Pim89

  @The JM
  Dat klopt, maar nu is er een duidelijkere aanwijzing dat het echt gebeurt. Dat eerdere bericht was niet zeker.

  OT: Ik hoop dat ie zoals gewoon weer in juni verschijnt. Dan kan ik eindelijk aan m’n eerste iPhone. Ik ben het ook eens met ‘Perfect Dark Zero’, dat er een flitser in moet. Het liefst zelfs een xenon-flitser, maar dan moet Apple de batterijduur wel een flink stuk verbeteren, want zo’n xenonflits slurpt echt de batterij leeg.

 • Profielfoto
  iFreek

  Form factor zal niet veranderen. Die is goed en er zijn talloze accessoires (o.a. TomTom) die gebruikers niet graag weg zouden doen.

 • Profielfoto
  Koetjesreep

  Ik dacht dat jullie samen zouden werken met Iphoneclub, waar het nieuws al iets langer bekend is?

 • Profielfoto
  ikkieman

  Kom maar door met die dualcore ARM. Maak van het Apple logo een flitser en je bent klaar als je er ook nog een 5 mp camera in plempt.

  Hopelijk ook een revamped UI, andere form factor vind ik een goed idee. Hopelijk weer aluminium. Probeer maar eens een unibody form factor.

 • Profielfoto
  Angelos

  wat dacht je van een ichat functie zonder camera? Apple heeft toch een patent gekregen op mini-licht sensors op de iphone die beelden waarneemt? En toen werd ik wakker in het jaar 2084..

 • Profielfoto
  Ezra

  Ik wil meer batterij, geheugen en sneller is altijd beter.:)

 • Profielfoto
  Anoniem

  Multicore? Dat heeft toch geen zin met het huidige OS waarbij multitasken niet mogelijk is? Tenzij ze natuurlijk een core permanent aan het OS en Apple zelf geven, om de andere volledig vrij te houden voor apps e.d.

 • Profielfoto
  Rnowed

  Ik vind mijn iphone prima zoals ie is. Is dat erg?