Verkoop iPhone in China valt tegen

Door: Siebren Verhoef - 13 reacties

De Chinese provider China Unicom, aanbieder van de iPhone, heeft er sinds 30 oktober een miljoen nieuwe abonnees bij. Mocht je denken dat dit te danken is aan de iPhone, dan heb je het mis. In dezelfde periode zijn er namelijk slechts 5000 iPhones verkocht.

Een reden voor het tegenvallende succes van de iPhone in China is mogelijk de prijs. De prijs van de iPhone 3GS ligt in China hoger dan in andere landen. Ook zijn er op de zwarte markt iPhones te krijgen waar je minder voor betaalt. Verder heeft de iPhone in China op last van de overheid geen wi-fi, al kunnen deze regels de komende maanden veranderd worden. China Unicom hoopt de iPhone in de toekomst ook met wi-fi te verkopen.

Ondanks de tegenvallende verkoop van de iPhone in China vindt analist Gene Munster dat er reden is voor optimisme. Munster geeft toe dat de verkoop van de iPhone in China tegenvalt, maar wijs erop dat AT&T in Amerika met de originele iPhone ook maar een tegenvallende 146.000 exemplaren in twee dagen verkocht. Hij verwacht dat de Chinese iPhone beter gaat verkopen wanneer de prijs iets gedaald is, en blijft bij zijn voorspelling dat er dit kwartaal wereldwijd 9,2 miljoen iPhones verkocht gaan worden.

Ook analist Ben Reitzes blijft positief. Hij verwacht dat de iPhone in China populairder gaat worden wanneer meer providers het toestel gaan aanbieden, en geeft aan dat er veel enthousiaste kopers waren op de eerste dag dat de iPhone beschikbaar was in China.

Reacties

13 reacties
 • Profielfoto
  iAlwin

  Hij blijft ook gewoon reteduur die telefoon. En dan daar ook nog zonder WiFi? Tsja, we zullen zien ;)

 • Profielfoto
  Elrithranduil

  Waarom mag er in China geen Wi-Fi op dan?

 • Profielfoto
  Dr. Maddox

  “Een reden voor het tegenvallende succes van de iPhone in China is mogelijk de prijs”

  ROFLOL!

  Vind je het gek als je een jaarsalaris moet inleveren!?

 • Profielfoto
  Sciron

  @ Elrithranduil

  Wanneer iedereen gewoon het telecom netwerk unicom gebruikt zal dat veel geld opleveren. Wifi is gewoon gratis

 • Profielfoto
  KR1275

  In Azie zijn een hoop goedkope alternatieven, die in Europa niet beschikbaar zijn. Zo goed is de iPhone nou ook weer niet..

 • Profielfoto
  sypie

  “waar je minder voor betaald.” (waar trouwens een grote spelvoud in staat)

  Niet overal wordt je bedrogen zoals in Nederland, gratis toestel met te dure belminuten en SMS-jes die eigenlijk voor de helft van de prijs zelfs nog winstgevend zijn voor de providers.

  Ow, nog eentje dan: “vind analist Gene Munster”

 • Profielfoto
  McShamus

  Een (gewone) Chinees verdiend gemiddeld €150,- per maand. Tsja, dan zal het niet storm lopen…

 • Profielfoto
  MichMich

  Goh… verassend…;)

  – Zoals McShamus zegt: Ik denk niet dat de salarissen daar aanlsuiten bij de prijs van de iPhone.
  – Wie wil er nou een ‘uitgeklede’ iPhone?;)

 • Profielfoto
  ctxppc

  “Munster geeft toe dat de verkoop van de iPhone in China tegenvalt, maar wijs erop dat AT&T in Amerika met de originele iPhone ook maar een tegenvallende 146.000 exemplaren in twee dagen verkocht.”

  China heeft 1,3 miljard mensen, maar verkoopt 5.000 iPhones in 5 dagen.
  U.$. heeft 306 miljoen inwoners, maar verkoopt 146.000 iPhones in 2 dagen.

  China: 0,000000769230769 iPhones per inwoner per dag (groei: 0,0000769230769 %)
  U.$.: 0,0002385620915 iPhones per inwoner per dag (groei: 0,02385620915 %)

  Uit het aantal decimalen kan je de populariteit afleiden…
  Waarom is Apple (en/of Chine Telecom en/of Foxconn Industries) zo stom om zo’n hoge prijs voor zo’n slechte telefoon op zo’n (relatief) arm land te vragen?

  :angry:

 • Profielfoto
  ctxppc

  @Elrithranduil: De overheid controleert de netwerken. Wi-Fi is moeilijk te achterhalen, zeker voor mensen aan de grenzen van het land.;)

 • Profielfoto
  kardonevents

  een fortuin betalen en dan nog een van de primaire functies van het toestel niet kunnen gebruiken. Een mens zo zot moeten zijn.

 • Profielfoto
  spacefreek

  De iPhone kost ongeveer 1100 euro daar, en dat komt bovenop de maandelijkse lasten die wij ook kennen.. Ik was 139 euro kwijt (32GB 3GS) i.c.m. abbonement, daar is het dus 1100 euro i.p.v. 139.. En op de chineese markt koop je er 1 met WiFi voor 600Eu, ze zijn niet helemaal gek (degene die het wel kopen zijn alleen op zoek naar service en hebben toch geld zat)

 • Profielfoto
  Yip

  Wat moet je in GODSDNAAM met een iPhone zonder WiFi!