Siebren Verhoef
Siebren Verhoef Nieuws 4 november 2009

Verkoop iPhone in China valt tegen

De Chinese provider China Unicom, aanbieder van de iPhone, heeft er sinds 30 oktober een miljoen nieuwe abonnees bij. Mocht je denken dat dit te danken is aan de iPhone, dan heb je het mis. In dezelfde periode zijn er namelijk slechts 5000 iPhones verkocht.

Een reden voor het tegenvallende succes van de iPhone in China is mogelijk de prijs. De prijs van de iPhone 3GS ligt in China hoger dan in andere landen. Ook zijn er op de zwarte markt iPhones te krijgen waar je minder voor betaalt. Verder heeft de iPhone in China op last van de overheid geen wi-fi, al kunnen deze regels de komende maanden veranderd worden. China Unicom hoopt de iPhone in de toekomst ook met wi-fi te verkopen.

Ondanks de tegenvallende verkoop van de iPhone in China vindt analist Gene Munster dat er reden is voor optimisme. Munster geeft toe dat de verkoop van de iPhone in China tegenvalt, maar wijs erop dat AT&T in Amerika met de originele iPhone ook maar een tegenvallende 146.000 exemplaren in twee dagen verkocht. Hij verwacht dat de Chinese iPhone beter gaat verkopen wanneer de prijs iets gedaald is, en blijft bij zijn voorspelling dat er dit kwartaal wereldwijd 9,2 miljoen iPhones verkocht gaan worden.

Ook analist Ben Reitzes blijft positief. Hij verwacht dat de iPhone in China populairder gaat worden wanneer meer providers het toestel gaan aanbieden, en geeft aan dat er veel enthousiaste kopers waren op de eerste dag dat de iPhone beschikbaar was in China.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Verkoop iPhone in China valt tegen
Sluiten