Siebren Verhoef
Siebren Verhoef Nieuws 26 november 2009

Uitgaven aan Mac- en Windows-desktops in Amerika bijna gelijk

Bijna de helft van het geld dat in Amerika wordt uitgegeven aan een desktop-computer, wordt uitgegeven aan een Mac. Maar liefst 48% van deze uitgaven gaat naar een desktop-computer van Apple, de overige 52% wordt uitgegeven aan een desktop-computer met Windows.

Dit percentage is zeer hoog, als je bedenkt dat het marktaandeel van Apple onder desktop-computers nog niet eens in de buurt komt van deze 48%. Apple bereikt dit dan ook vooral door de veel hogere prijs die Macs hebben. Zo was de gemiddelde prijs die de Amerikaanse consument in oktober van dit jaar uitgaf aan een Mac-desktop $1338, terwijl dit bedrag voor een Windows-desktop stukken lager lag, op $491.

Voor notebooks ligt het percentage dat werd uitgegeven aan een Mac een stuk lager, op 34%. Toch is ook dit percentage nog erg hoog, als je in gedachte houdt dat het hier maar om één merk gaat. Door de introductie van Windows 7 en de economische crisis is het de verwachting dat de uitgaven aan een Mac in de toekomst weer iets zullen dalen.

Verdeling van uitgaven aan computers in Amerika.

Gemiddelde uitgave aan een computer in Amerika.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Uitgaven aan Mac- en Windows-desktops in Amerika bijna gelijk
Sluiten