Uitgaven aan Mac- en Windows-desktops in Amerika bijna gelijk

Door: Siebren Verhoef - 9 reacties

Bijna de helft van het geld dat in Amerika wordt uitgegeven aan een desktop-computer, wordt uitgegeven aan een Mac. Maar liefst 48% van deze uitgaven gaat naar een desktop-computer van Apple, de overige 52% wordt uitgegeven aan een desktop-computer met Windows.

Dit percentage is zeer hoog, als je bedenkt dat het marktaandeel van Apple onder desktop-computers nog niet eens in de buurt komt van deze 48%. Apple bereikt dit dan ook vooral door de veel hogere prijs die Macs hebben. Zo was de gemiddelde prijs die de Amerikaanse consument in oktober van dit jaar uitgaf aan een Mac-desktop $1338, terwijl dit bedrag voor een Windows-desktop stukken lager lag, op $491.

Voor notebooks ligt het percentage dat werd uitgegeven aan een Mac een stuk lager, op 34%. Toch is ook dit percentage nog erg hoog, als je in gedachte houdt dat het hier maar om één merk gaat. Door de introductie van Windows 7 en de economische crisis is het de verwachting dat de uitgaven aan een Mac in de toekomst weer iets zullen dalen.


Verdeling van uitgaven aan computers in Amerika.


Gemiddelde uitgave aan een computer in Amerika.

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  Breuf

  Nou, ik hoop maar dat ik kan slapen vanavond.

 • Profielfoto
  bedhead

  Is normaal vind ik dan aangezien Amerika de thuisbasis is van Apple.

 • Profielfoto
  jeroenth

  wat is de thuisbasis van Microsoft dan? toch ook Amerika?

 • Profielfoto
  JTD

  Nee jeroen, thuisbasis voor Microsoft is de wereld…

 • Profielfoto
  MB12

  Dus als ik het goed begrijp verdient Apple bijna net zoveel met verkoop van Macs als Microsoft met verkoop van Windows PCs terwijl Apple veel minder verkoopt? Dan heeft Apple dus eigenlijk al bijna een soort van de Mac-Windows oorlog gewonnen.

 • Profielfoto
  MichMich

  [zeurmode] Wat een dramatisch lettertype in die overzichtjes. [/zeurmode]

 • Profielfoto
  Breuf

  @ Ken Frieser: dat ligt er aan of het fabriceren van een Windows pc net zo veel kost als het produceren van een Mac. Dat je net zoveel omzet hebt wil niet zeggen dat je net zo veel verdient.

 • Profielfoto
  bosrijk

  ik ben er helemaal niet zo blij mee en hoop dat de mac’s wel duurder blijven anders wordt net zo ellendig als de pc’s.

 • Profielfoto
  Timma

  Ik gebruik al heel mijn leven Mac, en ben pas 20 en in het begin rond mijn 12e kende ik alleen één ander persoon die ook Mac thuis had.
  Vind deze getallen echt wel bewonderenswaardig om te zien dan hoor, hoe snel die markt is veranderd is echt apart.