Statenweg
Statenweg Nieuws 5 november 2009

The Beatles, een appel, maar geen iTunes


Op 9 september verscheen de gehele Beatles-collectie digitaal ge-remastered op 14 cd’s. Vandaag kondigden EMI Music en Apple Corps Ltd. (het bedrijf van Ringo Starr, Paul McCartney en de weduwen van John Lennon en George Harrison) een ‘limited edition’ usb-stick aan in de vorm van een appel met dezelfde 14 albums.

De ‘USB-appel’ bevat naast de muziek ook een Flash-omgeving met extra’s als videomateriaal, foto’s, liner notes en album art (à la iTunes LP), geschikt voor PC en Mac. De audio is weggeschreven in onbeveiligde MP3- en FLAC-bestanden.

Hoewel The Beatles na vier jaar re-masteren en een eigen game (Beatles:Rock Band) helemaal klaar lijken te zijn voor het digitale tijdperk, is de muziekcollectie nog altijd niet te downloaden in iTunes. Paul McCartney, Ringo Starr, Olivia Harrison en Yoko Ono zien de collectie zelf het liefst zo snel mogelijk als digitale downloads, maar EMI zou dwars liggen.

De USB-appel, die net zo glimt als een kerstbal, is vanaf 7 december verkrijgbaar. Net op tijd voor de feestdagen dus. De prijs? £200.00 (zo’n 224 euro).

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
The Beatles, een appel, maar geen iTunes
Sluiten