Steve Jobs is “CEO of the Decade”

Door: Siebren Verhoef - 16 reacties

Apple CEO Steve Jobs is door Fortune uitgeroepen tot “CEO of the Decade”. Steve wordt geprezen om zijn oog voor innovatie en zijn charisma. Ook wordt hij geroemd om zijn successen bij de bedrijven Apple, NeXT en Pixar. Jobs staat bekend als de meest perfectionistische CEO.

Jobs wordt persoonlijk verantwoordelijk gehouden voor het redden van Apple in 1997, het jaar dat het bedrijf bijna failliet ging. Hij is voor het grootste deel verantwoordelijk voor het succes dat Apple nu heeft. Het is daarom ook niet echt een verrassing dat Jobs wordt gezien als de meest succesvolle CEO in het laatste decennium.

Verder is Jobs actief bij Pixar, het bedrijf dat bekend is van films als Finding Nemo, Toy Story en Wall-E. Van de zes laatste films die Pixar maakte kregen er vier een Oscar voor “Best Animated Feature”. Bill Gates en Google oprichters Larry Page en Sergey Brin grepen naast de titel “CEO of the Decade”.

Reacties

16 reacties
 • Profielfoto
  JOR

  Nou,proficiat

 • Profielfoto
  Dr. Maddox

  En terecht! Deze man is het afgelopen decennium net zo revolutionair geweest als in de tijd van Macintosh/Apple! En dan ook nog na een zware ziekte terugkomen. Dat zijn toch zeker verdiende credits!

 • Profielfoto
  bedhead

  Idd, terecht!

 • Profielfoto
  thomasmuller

  Muiterij zeg ik je! Kaptein.

 • Profielfoto
  voor een apple en een ei

  Compleet terecht!!!!:D

 • Profielfoto
  JdW

  Zeker terecht
  (maar het is decennium… voor decade…dat is enkelvoud; decennia is meervoud… ??? )

 • Profielfoto
  Delta

  Leuk voor hem, congrats!

 • Profielfoto
  bedhead

  Jdw heeft gelijk…

 • Profielfoto
  Cenobyte

  Mijn stem heeft ie ook :)

 • Profielfoto
  XeroX

  Proficiat Jobs!
  @ voor een apple en een ei
  zalige nickname:D

 • Profielfoto
  Dr. Maddox

  @ JdW – Tuurlijk! Stom van me. Dank voor de correctie;)

 • Profielfoto
  WaZoo

  Zeker terecht, maar wel een beetje vreemd dat er geen andere bedrijfstak dan de ICT hier bovenin vertegenwoordigd is, gaat het zo slecht daar dan? Zitten ze daar echt allemaal te slapen? Kan ik me niet voorstellen…

 • Profielfoto
  Cycle Maniac

  Met welke middelen trok Steve in 1997 Apple eigenlijk uit het slop? Hij gaf z’n bedrijf Next bij Apple een plekje. Maar behalve z’n visie op het management en product-ontwikkeling, bracht hij ook eigenlijk ook de nodige dollars mee? Ik kan daar tot nog toe helemaal niets over vinden op internet.

 • Profielfoto
  FilX

  Hij introduceerde de iMac en dat werd een groot succes…

 • Profielfoto
  Hugoengels

  Helemaal goed, terecht verdiende titel. Is het artikel ergens te lezen op internet?

 • Profielfoto
  janbergstra

  Is “CEO of the Decade” ongeveer hetzelfde als “Master of the Universe”? :p