Spectaculaire Apple Store NYC bijna klaar voor opening

Door: Siebren Verhoef - 27 reactiesDe foto die je hierboven ziet is een van de eerste foto’s die is gemaakt van de nieuwste Apple Store in Upper West Side (New York City). Tot een dag geleden was de gehele winkel gehuld in plastic, waardoor nieuwsgierige Apple-fans en opdringerige journalisten alleen een glimp van de winkel konden opvangen door deze van boven te bekijken en te fotograferen.

Nu het plastic is verwijderd, is de gigantische voorkant van de Apple Store zichtbaar geworden, die bijna compleet bestaat uit glas. Ook het plafond bestaat uit glas, waardoor de winkel overdag wordt verlicht door het daglicht. Uiteraard is de kenmerkende glazen trap ook in deze Apple Store te vinden. Deze verbind de begane grond, die een oppervlakte heeft van bijna 800 vierkante meter, met de kelderverdieping. Aankomende zaterdag vindt de spectaculaire opening van alweer de vierde New Yorkse Apple Store plaats. Meer foto’s van de nieuwe Apple Store vind je hier.

Reacties

27 reacties
 • Profielfoto
  Maikelw

  NICE!

  Hoop er ooit eens langs te kunnen gaan in mijn vakantie:D

 • Profielfoto
  fozzy

  Het glazen huis staat toch in Groningen dit jaar?? ???

 • Profielfoto
  languh

  leuk, een winkel ???

 • Profielfoto
  rdesign

  Die glazenwasser is wel even bezig.:p

 • Profielfoto
  gjvo

  De moderne tempel voor de consument.

 • Profielfoto
  MacMartino

  Tsja, als je een paar miljard winst per jaar maakt weet je soms van gekkigheid niet wat je moet doen. Plemp er een 4e neer in NewYork… lekker overbodig.

 • Profielfoto
  Froggle

  4 in NY en nog geen 1 in Nederland? Beetje apart dit.

 • Profielfoto
  brandfles

  Ik had het interessanter gevonden als Apple een wat innovatiever gebouw neer zou zetten op het gebied van duurzaamheid. Ik kan het vanuit de foto’s ook niet helemaal beoordelen dat weet ik wel.
  Maar om een voorbeeld te noemen, een dak met Fotovoltaïsche cellen, voor de verlichting die ’s avonds en ’s nachts aanstaat. Zijn ook in een doorzichtige uitvoering te krijgen om voldoende daglicht binnen te krijgen. Moet er natuurlijk geen wolkekrabber voor schaduw zorgen.

 • Profielfoto
  larstl

  Wow vet! Ben benieuwt of er nog plannen zijn voor Nederland.

 • Profielfoto
  JohnH

  “4 in NY en nog geen 1 in Nederland? Beetje apart dit”
  Inderdaad jammer. Maar ja, New York met ruim 9 miljoen inwoners en een gemiddeld inkomen van de NY’er ver boven dat van b.v. een Amsterdammer.
  Het gaat, zoals meestal in dit leven, om de pecunia.
  En ook Apple vindt ongetwijfeld “Pecunia non olet”.

 • Profielfoto
  hahaha... wat slecht

  @Froggle

  Wat is nederland nou voor apple?
  Ze zetten liever Apple stores neer in de landen die er toe doen.
  Lander waar echt geld in het laatje komt door Massale apple afname.
  Hollanders zijn te nuchter voor de Apple hype.

  die gaan zeuren over dat Apple overpriced is en kijken daarna al niet meer verder.
  Ik snap dan best dat je je focus legt daar waar wel geld te halen is.

 • Profielfoto
  soulutions

  @JohnH: Hoe kom jij aan die wijsheid/info over dat het gemiddelde inkomen van een inwoner van NY hoger ligt dan een inwoner van Amsterdam?

  Ruim 9 miljoen inkomensgemiddelde t.o.v. kleine 1 miljoen gemiddelde.. en dan is die van NY hoger? Please enlighten me or us!

 • Profielfoto
  Robboo8

  Ik zie helemaal geen glazen trap in deze winkel. Zo te zien lijkt het erop dat er maar 1 etage is.

 • Profielfoto
  Edwin377

  Prachtig pand maar die glazen trap en eerste verdieping zie ik zo gauw niet terwijl ik toch echt het idee heb dat ik er dwars doorheen kan kijken.

 • Profielfoto
  macoky

  Jongens toch ! ( en meisjes natuurlijk ) Waar ging het hier mis … polderen betekend ook compromissen sluiten waardoor het nooit komt tot extremen en zo komt er in Nederland nooit en metropool zoals NY, Dubai, London, Parijs, Hong Kong enz. Wij houden niet van overdaad en overweldigende luxe wat een ingrediënt van een metropool is. Komen wij aan met onze PC Hooftstraat en Het Gooi. Dat is echt niet genoeg voor een Apple Store. Alleen als we van heel Nederland een grote metropol maken met het groene hart als “Central Park ” is er kans op een Apple Store. Maar nu bouwen we een vinexlocatie hier, natuurgebied daar en een zuidas die eigenlijk niets voorstelt en zijn ze niet eens een staat een Metro te bouwen in onze hoofdstad. Dus ik vrees dat het nog lang duurt voordag er een Apple Store komt !

 • Profielfoto
  notanaccount

  De trap gaat onder de winkel, als je op de andere foto’s kijkt zie je dat er links voorin de winkel een trap naar beneden is.

 • Profielfoto
  janbergstra

  Doet me een beetje aan die Kristallen Kathedraal denken die zondagochtend langskomt bij het zappen.

  Misschien een idee om een van de kerken die tegenwoordig worden gesloten in ons land om te bouwen tot Apple-paleis? :D

 • Profielfoto
  i.r.mac

  In Rotterdam zou er heel goed een Apple Store kunnen passen!

  Aangezien Rotterdam vrij modern design heeft.

  :trots:

 • Profielfoto
  Ikreisrond

  Had nou toch direct gelinkt naar de Mosaic-weergave van die MobileMe-gallery…;) Steve had zo dit nieuwsbericht niet goedgekeurd om de wereld in te sturen….:D

 • Profielfoto
  JohnH

  @soulutions
  In de tijd dat ik nog economie/bedrijfskunde gaf, besprak ik ook altijd met mijn studenten de grote inkomens-verschillen tussen bevolkingsgroepen.
  NY is daar een ‘mooi’ voorbeeld van met een enorm verschil tussen hoog en laag. Daarbij bedraagt volgens onderstaande website het gemiddelde inkomen in NY 41.600 euro tegenover gemiddeld 19.000 euro in Amsterdam.
  http://www.doemaarduurzaam.nl/content/blog/amsterdam-en-new-york-vergelijking-op-gebied-en-consumptie

 • Profielfoto
  iSneaker

  Ik hoop zo dat Apple ooit een officiële store opent in Nederland. Den Haag of Amsterdam lijkt mij daar wel een geschikte plek voor, veel inwoners & veel toeristen.

 • Profielfoto
  spacefreek

  Een glazen trap is niet echt vrouwvriendelijk lijkt mij..

 • Profielfoto
  stel maar

  Wat me opvalt is dat alle iPod en Mac al aanstaan en dat terwijl de store niet eens open is. Nou kunnen zeggen dat mac’s redelijk zuinig zijn met energie maar uit is toch altijd beter.

 • Profielfoto
  leovanh

  hihi Ik heb net aandelen in Glassex genomen :p

 • Profielfoto
  Anty

  Ik zei het al in een ander topic: er zijn sterke geruchten dat er een Apple Store komt in Brussel. Volgens het Belgische magazine Trends zou Abelsys, één van de bekendere Waalse Apple Premium Resellers zelfs een verbod hebben gekregen om in Brussel een nieuwe winkel te openen.

 • Profielfoto
  63743 Master

  @resign: Whahaha! :D :D

 • Profielfoto
  Edwin377

  Ik zie net op MacRumors dat er een kelderverdieping is waar een glazen trap naartoe gaat. Die trap is linksvoor in de winkel te zien op bovenstaande foto’s.