Siebren Verhoef
Siebren Verhoef OMT Specials 16 november 2009

Snel instellingen wijzigen vanuit de menubalk

Stel dat je een ander uitvoerapparaat voor je audio wilt instellen op je Mac, of dat je extra informatie wilt over je AirPort verbinding, dan kun je voor deze zaken uiteraard terecht in Systeemvoorkeuren. Er is echter een manier om deze twee handelingen te versnellen.

Sommige instellingen kun je namelijk sneller wijzigen dankzij het icoon in de menubalk. Op deze manier kun je ook snel extra informatie over je AirPort verbinding bekijken. Deze mogelijkheden krijg je echter niet standaard te zien door gewoon op de symbolen te klikken.

Hoe
Om vanuit de menubalk snel instellingen te wijzigen of extra informatie te bekijken, moet je alt/option ingedrukt houden wanneer je op het symbool in de menubalk klikt. Als je bijvoorbeeld op het symbool voor volume klikt, en tegelijk alt/option ingedrukt houdt, kun je de instellingen voor het in- en uitvoerapparaat wijzigen. Klik je in plaats hiervan op het AirPort symbool, dan krijg je extra informatie over de AirPort verbinding te zien.

Deze functie werkt niet alleen bij de symbolen voor volume en AirPort, maar ook voor andere symbolen van Apple-programma’s.

Heb jij nog een OMT 101? Stuur ‘m naar [email protected]!

Snel instellingen wijzigen door alt/option ingedrukt te houden.
Reageer op artikel:
Snel instellingen wijzigen vanuit de menubalk
Sluiten