Siebren Verhoef
Siebren Verhoef Nieuws 23 november 2009

Quad-Core iMac’s sneller dan basismodellen Mac Pro

Nu de Quad-Core iMacs langzaam maar zeker beschikbaar komen, druppelen ook langzaam de eerste resultaten binnen van snelheidstesten waaraan de apparaten zijn onderworpen. Deze resultaten zijn opvallend te noemen. Zo zijn zowel de Core i5 en de Core i7-versie van de iMac met het uitvoeren van de meeste taken sneller dan Mac Pro Quad-Core en de Mac Pro 8-Core (2,66GHz en 2,26GHz).

Leuk detail bij deze resultaten is dat er tussen de Core i5 versie van de iMac en de 8-Core versie van de Mac Pro een prijsverschil zit van maar liefst €1200. De iMac bezit hiernaast ook nog eens een 27-inch LED-scherm, terwijl de Mac Pro standaard zonder scherm wordt geleverd.

Macworld, die de test uitvoerde, noemt de nieuwe Quad-Core iMacs dan ook een aantrekkelijke optie voor professionele gebruikers die in het verleden waarschijnlijk zonder twijfelen een Mac Pro aangeschaft zouden hebben. Lees verder voor een grafiek met hierin de Speedmark-resultaten van verschillende Macs.

Samenvatting van de Speedmark-resultaten. Langere balken zijn beter.

Reageer op artikel:
Quad-Core iMac’s sneller dan basismodellen Mac Pro
Sluiten