Siebren Verhoef
Siebren Verhoef Nieuws 27 november 2009
Leestijd: 1 minuut

Psystar verkoopt in totaal 768 computers

Ieder bedrijf heeft bepaalde doelstellingen. Zo ook Mac clonebouwer Pystar, die van plan was om dit jaar 70.000, volgend jaar 470.000, en in 2011 maar liefst tussen de 1,45 miljoen en 12 miljoen computers met daarop Mac OS X te verkopen. Maar helaas voor Psystar, het ziet er naar uit dat ze deze doelstellingen niet gaan halen. Volgens Computerworld heeft Psystar tot nu toe namelijk pas 768 (geen typefout) computers verkocht.

Deze bevindingen werden gedaan door Dr. Matthew Lynde, een econoom die door Apple zelf werd ingehuurd. Lynde spoorde tijdens zijn onderzoek naar Psystar verschillende rekeningen, orders en andere documenten op, die erg bruikbaar waren tijdens dit onderzoek. De 768 computers werden door Psystar verkocht tussen april 2008 en augustus van dit jaar. Lynde ontdekte verder dat Psystar in het verleden incomplete financiële resultaten naar buiten bracht.

De ingehuurde Dr. Matthew Lynde concludeert na afloop van dit onderzoek nog dat het maken van een financiële analyse van Psystar niet bepaald een uitdaging voor hem was. Een positief gevolg van de slechte verkoopcijfers van Psystar is wel dat het bedrijf het niet druk zal hebben met het verkopen van computers, en dus genoeg tijd heeft voor alle rechtszaken die Apple tegen ze heeft aangespannen…

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.