Siebren Verhoef
Siebren Verhoef Nieuws 3 november 2009
Leestijd: 1 minuut

Paramount gaat films op SD-kaarten en USB-sticks verkopen

Filmmaatschappij Paramount gaat in de toekomst films verkopen op SD-kaarten en USB-sticks. Dit kondigde de Amerikaanse filmmaker vandaag aan. Hiervoor wordt een samenwerking aangegaan met geheugenfabrikant Kingston. De films zullen afzonderlijk op SD-kaart of USB-stick te koop zijn, maar zullen ook in een bundel met beide dragers worden verkocht.

De stap zorgt ervoor dat er een nieuwe manier ontstaat waarop computers zoals de MacBook Air, die geen dvd- of Blu-ray speler bevatten, toch de mogelijkheid krijgen om een film te bekijken, zonder deze eerst te hoeven downloaden. Ook zouden films in hoge kwaliteit op een SD-kaart of USB-stick in de toekomst concurrentie kunnen vormen voor films op een Blu-ray disc.

De meeste modellen van de MacBook Pro hebben sinds de laatste update behalve USB-poorten ook een SD-kaart slot. Ook de nieuwe iMac kreeg bij de laatste update een SD-kaart slot mee. Het is nog onduidelijk in welk bestandsformaat en in welke kwaliteit de films van Paramount op SD-kaart en USB-stick worden gezet. Ook is de datum waarop de eerste films hierop beschikbaar komen nog niet bekend gemaakt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.